fbpx

Met je hairextensions kun je prima naar de sauna hoor, ook een duik nemen in het zwembad of het bubbelbad in springen is geen probleem. Alleen zijn er wel even een paar dingetjes waar je op moet letten zeg maar…

Als fervent saunaganger leg ik je graag even alle do’s en dont’s uit! Alle do’s en dont’s zijn persoonlijk door mij getest.. En ja, inclusief het vogelnest na het floaten… Al doende leert men zullen we maar zeggen!

Absolute do’s!
Draag je haar echt altijd vast! Dit kan zijn als in “vast in een stevige knot boven op je hoofd” of “in een vlecht”, maar geef je haar in ieder geval geen enkele kans om alle kanten op te vliegen. Dit voorkomt klitten na de sauna! Een lage knot achter op je hoofd staat misschien wel heel charmant maar is niet handig als je wilt liggen in de sauna of achterover wilt hangen in het bubbelbad.

Was je haar aan het einde van je saunabezoek met shampoo en conditioner en gebruik het liefste een masker om je haar weer even goed te voeden. Verdeel wat serum over de punten van je haar en borstel en föhn direct je haar zodat je haar klit- en knoopvrij droogt.

 

Absolute dont’s!
Ga nooit, maar dan ook écht nooit, met los haar de sauna’s en zwembaden in! Je haar zal hierdoor enorm in de klit schieten en omdat je je haar niet direct hierna zal wassen en borstelen krijgt het uitgebreid de kans om te gaan knopen.

Pas op met bubbelbaden. Bubbelen kan echt geen kwaad mits je haar dus strak in een knot zit en geen kans heeft om lekker mee te bubbelen. Geloof mij, een half uurtje bubbelen met los haar is al genoeg om een vogel te laten broeden in je haardos. Niet doen dus!

Floaten! Heerlijk natuurlijk om in dit intens zoute bad te blijven drijven maar echt zo slecht voor je haar! Gewoon ver uit de buurt blijven of je hoofd boven water houden is echt het advies.

Nog een klein tipje voor de mogelijk aanwezige “over-ijverige” masseur. Direct vertellen dat je zijn/haar massages fantastisch vind MAAR zeg daarbij ook dat de hoofdmassage overgeslagen mag worden. Niemand zit te wachten op de kleffe olie die nog dagen ieder volume in je haar “dood slaat” en dan hebben we het niet over de masseur die zich rot schrikt zodra hij een extension voelt en minstens denkt dat er een eng beest op je hoofd woont (yep, ook meegemaakt)!

Maar wanneer je deze regels in acht neemt, ben jij zowel een diva in de sauna als erna!

Enjoy!

Groetjes Roos