fbpx

Al laat het weer het nog niet helemaal zien, het lente seizoen is los gebarsten! Nog nooit heb ik zoveel tweets en facebook statussen voorbij zien komen die enkel en alleen “trainen”, “kilo’s er af werken” en “sporten”  heten. Zoals half vrouwelijk Nederland is ook hier de bikini stress weer volop aanwezig! Ook ik ben mijn gevecht tegen de kilo’s weer begonnen net zoals de vele facebook followers en klanten van Beauty by Roos hairextensions. Dit betekent dus ook dat ik weer ernstige zomerstress heb!

Mijn zomerkleren komen weer tevoorschijn en help, ik pas er niet meer in! Met een zware dieetkuur en dagelijkse sportschoolbezoekjes probeer ook ik weer in “shape” te komen alvorens de bikini weer aan moet! Wat is dat toch met die Nederlandse vrouwen? In Hollywood trainen ze dagelijks, letten ze dagelijks op hun gewicht en zien ze er altijd “fabulous” uit. Ligt het aan het temperatuurverschil dat wij ’s winters een vetvachtje minder erg vinden dan klaarblijkelijk in de zomer periode? Ook in onze salons is het altijd weer te merken wanneer de zon begint te schijnen, de haren worden weer uit de paardenstaart gehaald en worden massaal ingeruild voor een vollere en langere coupé met hairextensions. Want, we gaan toch niet met kort en dun haar naar het strand?

Grappig hoe wij Nederlanders dus qua beautyritueel zo kunnen verschillen met andere delen van de wereld! In Hollywood is het eerder regel dan uitzondering om je haar wekelijks te laten “doen” bij de kapper, je schoonheidsspecialiste te bezoeken en een personal trainer die je dagelijks je portie laat beulen om maar geen randje vet meer te zien en er altijd tip top uit te zien! Zou het de lat zijn die daar zo hoog ligt of zijn wij gewoon minder veeleisend voor ons zelf? Laten we vooral niet te veel op de dames in Hollywood willen lijken; gezond zijn en happy voelen moeten wel goed samen gaan.

Het blijft een interessante kwestie en een jaarlijkse cyclus, ik heb me er maar aan overgegeven en ga mijn appel maar weer opeten om me vervolgens weer naar de sportschool te slepen voor ook mijn dagelijkse portie fitness!
Voor iedere mede afvaller, Good Luck, hang on and see you next time!

XX Roos van Binsbergen