fbpx

Je hoort mij niet klagen hoor, zoals velen van jullie weten zijn we natuurlijk onwijs dankbaar met een wondertje in mijn buik dat maar liefst 5 jaar op zich heeft laten wachten.Ik doorloop bijna een voorbeeldige zwangerschap, afgezien van een placenta die de uitgang blokkeert, met nog iets meer dan 7 weekjes te gaan begint het aftellen nu toch echt.Langzaamaan is ons net ingerichte huis veranderd in iets wat meer weg schijnt te hebben van een kindercrèche, is er een zitplaats in mijn auto verdwenen door iets wat iso fix heet en draait de wasmachine al overuren voor een ienie mienie mensje die schijnbaar plenty kleren, lakens en toebehoren nodig heeft! Wat dacht ik ook om al deze toebehoren in huis te halen, volgens de verkopers was het allemaal strikt noodzakelijk om het leven van mijn toekomstige babyprins een stuk aangenamer te maken, ach we doen dit nog maar één keer dus laten we het maar goed doen? Volstrekte onzin bedenk ik me nu natuurlijk te midden van deze kindercrèche.

Maar goed, we zijn er bijna klaar voor! De geboortekaartjes zijn uitgezocht, de adres stickers zijn geprint, de afspraak voor de keizersnee staat met een groot kruis in mijn agenda; niet inplannen! Tja klaar voor de komst en nu achterover leunen en uitrusten!Tja euh…. Daar ging het niet helemaal goed! Natuurlijk pieker ik me suf de laatste maanden hoe ik dat ga doen als ik straks ga “bevallen”, hele to do lijsten werk ik af, delegeer ik beter dan ooit en zo zijn zelfs de cadeautjes tot aan maart voor alle naderende verjaardagen al in huis. Alles om het straks zo smooth mogelijk te laten lopen. Ik vraag me steeds af hoe andere ondernemende vrouwen dit organiseren?Met nog een flinke deadline op 13 december, een huge nieuw project wat we aan zijn gegaan lijkt mijn agenda echter voller dan ooit en vliegt me de stress van niet afgewerkte zaken me meer en meer om de oren..Ik heb dan ook een drastisch besluit genomen. Ik ga niet met verlof! Het is ongelofelijk, ik had het veeeeel eerder moeten bedenken, wat een rust geeft dit, ik zie het gewoon allemaal wel!Natuurlijk doe ik het rustiger aan, stop ik eerder en neem ik een bad op tijden waarop ik anders nog in de file stond, maar who cares? Alles loopt! Niks hoeft over een paar weken af te zijn omdat ik dan ineens maanden van de aardbodem verdwenen ben, nee alles komt, en wat vandaag niet meer wil komt morgen!

Met dit besluit in mijn achterhoofd keert de rust weer terug in ons huis. Hoe erg ik het vorige week nog vond dat de snoeren niet netjes in een kabelgootje zaten (wat echt die dag opgelost moest worden) zo zeer bedenk ik me nu hoe belachelijk dat eigenlijk was.

Zwangerschap doet toch iets raars met vrouwen, al je normale normen en waarden lijken ineens anders, alles lijkt anders! Mijn borsten lijken inmiddels meer op lekkende uiers dan dat het nog iets van sex appeal schijnt te hebben. En waar ik vroeger geen boer wou en kon laten boer ik iedere avond zonder pardon het hele Wilhelmus bij elkaar, ik kan het niet inhouden, eerlijk waar. En geloof me, hoezeer ik ook van deze bijzondere periode in mijn leven geniet hoezeer ik toch ook wel weer verlang om lekker mezelf te zijn.

Ik tel de dagen af tot ik weer lekker onbezorgd een prosecco-tje met een vriendin kan drinken, een dagje sauna met massage kan boeken of gewoon mijn eigen kleren weer aan kan.

Nog even geduld AUB..

XX Roos van Binsbergen