fbpx

Belastingdienst! Leuker kunnen ze het niet maken, makkelijker wel?

Toen 2 maanden geleden de telefoon ging en de belastinginspecteur aan de andere kant van de lijn mij mede deelde dat “wij de gelukkigen waren waarbij een groots onderzoek uitgevoerd zou worden”, schoot ik bijna in de lach.. Grapje zeker? Waar staat de camera?

Nogal huiverig antwoordde ik, aangezien ik er serieus aan dacht of mijn haar wel goed zat en waar de opname-apparatuur stond! De beste heer in kwestie bleek echter bloedserieus te zijn en kon mijn argwaan dan ook niet erg waarderen. Toen ik in de gaten kreeg dat het ernst was, kon ik wel onder mijn stoel kruipen van angst.

Idioot natuurlijk, we hebben alles heus wel voor elkaar, maar belastingcontroles klinken minstens net zo erg als mijn favoriete paar schoenen die uitverkocht zijn!

Het eerste gesprek volgde al vlot en met maar liefst 4 man sterk namen de heren, allen in belastingblauwe jas, met grijs haar (waarvan later bleek dat het niet eens bedrijfskleding of -policy is!!!??) en zware tassen met laptops, enkele dagen lang hun intrek in onze trainingsruimte om alles tot op het centje nauwkeurig uit te zoeken en het onderzoek te starten.

Indrukwekkend! Zoveel mannen hebben we nog nooit tegelijk op kantoor gehad! En dan ook nog zulke overenthousiaste medewerkers van de belastingdienst die ons zelfs meedeelden ook na hun bijna naderende pensioen wel te willen blijven controleren omdat ze het werk fantastisch vinden… !!! Je begrijpt, het liefst was ik hard weggerend!

Maar we mogen de champagne inmiddels openen want vanmiddag kregen we het verlossende antwoord. Het onderzoek was afgerond. We zijn met vlag en wimpel geslaagd en kregen zelfs nog wat tips hoe we belasting kunnen besparen!

Dat hebben we ook weer eens meegemaakt zullen we maar zeggen!

Natuurlijk met heel veel credits voor onze fantastische accountant: Bart Zweerink van Kosterink – Zweerink accountants die al ruim 7,5 jaar onze boekhouding verzorgen!

(Enne Bart.. toeval of niet? Ik kreeg direct vanmiddag een mailtje vanuit jullie kantoor of ik een referentie wilde schrijven voor op jullie website! Bij deze..! Uiteraard!

Groetjes Roos