fbpx

Trouwe klanten kennen het, die allereerste keer dat je hairextensions kreeg. Stralend en vol zelfvertrouwen liep je de salon uit. Iedere spiegel die je tegenkwam wierp je een blik op je kersverse nieuwe lokken. En wat zat het prachtig in model!

Maar dan komt dat moment… Je wast je haar en je schrikt je wild. Wat een bos haar. En help, wat moet ik er nu mee? Geloof mij, je bent de eerste niet die dit meemaakt.

Je hebt natuurlijk “extra” haar wat op zich al wennen is en misschien zelfs wel “ineens” lang haar. En dan is het ook nog eens een wat andere structuur dan je gewend bent. Dit vergt een nieuwe routine van je hele  haarritme. Maar hoe dan??

Natuurlijk is het voor ons appeltje-eitje. Makkelijk gezegd natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb niet zo veel tijd om ’s morgens ellenlang voor de spiegel te staan. Ik besteed per dag ongeveer 5 minuten max aan mijn haar. En eens in de 4 á 5 dagen iets langer want dan is het “wasdag”.

In deze fotocollage laat ik je zien hoe mijn routine er uit ziet. Natuurlijk kan het gebruik van producten verschillen, immers heeft ieder haar een andere verzorging, lift-up etc. nodig. Hiervoor kun je je natuurlijk uitgebreid laten adviseren in onze salons. Maar wellicht heb je wat aan onze tips.

Ik ben benieuwd naar jouw routine?

Mijn haar is net gewassen.
Gebruikte producten: Hairloxx Boost shampoo (€ 14,95 te koop in onze salons) en Hairloxx Boost conditioner (€ 15,95 te koop in onze salons)
gewassen_haar
Ik breng de Mouse Bouffante aan op de aanzet van mijn eigen haar boven mijn hairextensions (Kérastase € 19,95 te koop in al onze salons). Deze mousse geeft extra volume aan mijn fijne sprietjes.

Mousse

 

heat protectionheat_protection_in_haar

Ik breng de L’incroyable Blowdry aan van Kérastase (€ 27,50 te koop in onze salons) als heat protector. Deze beschermt je haar tegen de hitte van de tang.

 

fohnenfohnen

Ik föhn direct mijn haar droog. Ik borstel tussendoor geregeld even mijn haar zodat het al mooi stijl valt als ik klaar ben.

 

Ik breng mijn haar in model met de Diva warmteborstel (zie Styling tip Diva Ionic warmteborstel over hoe je dit doet).

Diva_warmteborstel

 

 

Ik spray in mijn eigen haar, boven de hairextensions wat volumespray (V.I.P. Volume in Powder van Kérastase: € 27,50 te koop in onze salons) voor extra volume van mijn eigen haar wat een sluikere look voorkomt.Volume_in_Powder
Laque_coutureLaque_Couture

Ik spray nog een beetje lak (Laque Couture van Kérastase:  € 19,95 te koop in onze salons) in mijn haar voor een wat stevigere look en om het te fixeren. Deze lak is extreem flexibel en verzwaart je haar niet.

 

Tadaaaaaaa…….eindresultaat

 
Heel oncharmant maar ik slaap met mijn hairextensions in een hoge knot. Allereerst om klitten te voorkomen, daarnaast omdat ik niet kan slapen als ik haartjes voel kriebelen in mijn nek. Ik gebruik hiervoor een dik elastiek zonder ijzer. Dit voorkomt haarbreuk en de dikte van het elastiek geeft zo min mogelijk ongewenste vormen in mijn haar. Te koop bij de meeste drogisterijen.

 

Knot

The next day. Goodmorning…Goodmorning
Ik breng wat serum aan in mijn haar, 1 á 2 pompjes is voldoende om te verdelen over je punten tot ongeveer halverwege je haar (Hairloxx hairserum: € 12,95 te koop in onze salons) .

 

Hairloxx_serum

Vervolgens breng  ik mijn haar weer goed in model met de Babyliss föhnborstel of de Diva stijltang. Deze stappen herhaal ik 3 á 4 dagen tot mijn volgende wasbeurt.
Babyliss_fohnborstelBabyliss_fohnborstel

Day_2

 

Het resultaat op dag 2, 3 en soms ook 4 …

xxx_roos