fbpx

Inspiratie doe je altijd en overal op, is het de dame naast je in de bus of de goed geklede dame in de supermarkt. Is het in onze genen bepaald welke smaak we hebben of is het iets wat je in de loop der jaren ontwikkeld? Twee weken geleden kwam ik tijdens het opruimen een oude foto van een jaar of 6 geleden tegen. What was I thinking? Te blond haar, te bruin en duidelijk nog niet op de hoogte dat er ook foundations bestaan welke onzichtbaar én dekkend zijn. Schokkend keek ik terug, hoe zouden we over een paar jaar terug kijken naar het huidige modebeeld?

Men noemt het inspiratie

Maar wie bepaalt het modebeeld? Is het daadwerkelijk de haute couture op de catwalk die de modelijnen bepalen en dus de inhoud van onze klerenkast? Ik kan me herinneren dat ik in de jaren ’80 gezworen heb nooit meer een legging te dragen, toch prijken er al enkele jaren weer een aantal in mijn overvolle klerenkast. En wie begint eigenlijk de mode met de haar en make-up trends?

Zijn het de mensen waar je mee omgaat en gaat de theorie daadwerkelijk op “waar je mee om gaat wordt je mee besmet”? Of is het toch het huidige modebeeld wat bepalend is. Trends, ik ben er de laatste tijd veel mee bezig. Onlangs is ons lingeriemerk Allure Monaco verkocht. Door de nieuwe eigenaren ben ik benaderd om de komende jaren de collecties voor hen te ontwerpen. Leuk, maar help! Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Je begrijpt dat het chaos is, ik ben duidelijk niet meer gewend aan deadlines, in onze koffieruimte liggen dan ook tussen de besteldozen met hairextensions sinds kort ook kladjes, kleurenwaaiers en patronen. Vorige maand was het dan zo ver. Duidelijk werd weer dat ik het beste presteer onder flinke druk. Op het nippertje kon ik op tijd de collectie opleveren. Vol spanning wachten we dan ook op de samples, de eerste echte “Roos” lingerie!

XX Roos van Binsbergen