fbpx

Nog maar 8 maanden geleden stond ik in de gang, bepakt en bezakt met 2 koffers, ladingen boeken/kleding en bikini’s. Alles zorgvuldig uitgezocht voor een lange zonvakantie naar Kaapverdië.De Kaapverdische eilanden? Ik wist er eigenlijk niks over maar ik zag dat Floortje Dessing er een prachtige reis had gehad. Dus op een mooie lentedag in de tuin onder het genot van een prosecco turend naar andermans vakantiefoto’s op dit mooie eiland leek het me fantastisch! Een kwartier later hadden we geboekt, heerlijk, over slechts enkele weken zouden wij ook vertoeven op deze strandbedjes.

 

Angstzweet

Badend in het zweet werd ik ‘s nachts wakker, dromen met vreselijke vliegrampen kwamen bijna dagelijks voorbij. Ook overdag bekroop me steeds vaker een angstrilling en kreeg ik flashbacks uit mijn dromen van de nacht ervoor. Snel wuifde ik de gedachtes weg door te denken aan een Mojito op een strandbedje.

En toen brak de avond aan, die nacht zouden we vertrekken om pas 15 dagen later weer terug te keren.

Ik had tijdens mijn slapeloze nachten veel tijd doorgebracht op vakantie review websites, ik deed een schrikbarende ontdekking de nacht voor mijn vertrek. De aangeprezen WiFi bleek totaal niet te werken, na een noodkreet hing ik de volgende ochtend al bij KPN aan de telefoon, het werd er niet beter op; 3G aanzetten in Afrika kost ongeveer 32 euro per bericht mevrouw! Na een lichte twijfel kwam ik er na een kleine rekensom achter dat ik op dag 1 al bankroet moest zijn van mijn telefoonrekening.  @/;€% Dit was dus geen optie! En nu???

 

Roosramp

Het is niet anders grapten mijn collega’s, nu kun je eindelijk tot rust komen! Nou kan ik je 1 ding verzekeren, al zit ik aan de andere kant van de wereld midden in de rimboe dan laat ik nog mijn IPhone niet los. De enige manier van ont-stressen is voor mij een megasnelle verbinding op alle mogelijke manieren met de buitenwereld, als ik weet dat alles goed gaat heb ik pas rust! Dit zou een regelrechte “Roosramp” worden!Die nacht zijn we niet gevlogen….

8 maanden later:  ik vlieg nooit meer riep ik het laatste jaar, nooit verwacht dat het niet vliegen je wereld zo klein maakt, ik stond er niet eens bij stil hoe vaak wij daarvoor eigenlijk vlogen! Pas bij het invullen van het inschrijfformulier bij de stichting vliegangst telde ik ze op, 48x in de laatste 5 jaar. Dit moest afgelopen zijn! Ik laat me toch niet gek maken door mijn eigen angst?Na flink wat sessies met een vliegpsychologe, een 2 tal vluchten met een flight simulator ben ik “genezen” verklaard. Man man man…  wat kun je jezelf gek maken door angst! Aangeleerd gedrag noemen ze het. Het voelt als een ware bevrijding! Ik ga naar de zon riep ik 4 weken geleden tegen mijn vliegangst psychologe! En ik ben gegaan, terwijl ik deze blog type hang in met mijn mond in de prosecco, liggend aan het zwembad op Tenerife, in mijn ene hand mijn IPhone, de ander mijn IPad, ik sta in verbinding met de hele wereld en geniet er van, van mijn vliegangst ben ik af maar een controlfreak zal ik altijd wel blijven!
XX Roos van Binsbergen