fbpx

Je kent het wel, je lijstje naast, op of onder je laptop, inmiddels groeit mijn lijstje niet meer met een pagina maar staat mijn hele notitieblok bijna vol! Tijd om een tandje bij te zetten, prioriteiten te stellen en aan de slag te gaan. Het is zaterdagmorgen, een rustige dag op kantoor, het geroezemoes en gelach uit de volle salon op de achtergrond, 3 koppen koffie verder en wat ben ik aan het doen? Juist, mijn blog schrijven. Dit terwijl deze bij lange na niet bovenaan mijn to do list staat maar het heldert mijn zaken altijd enorm op!Terwijl ik mijn lijst aan het schrijven ben, schiet mij te binnen dat ik nog brood moet halen, langs de kaasboer moet, vanavond het huis weer vol heb met gezellige visite, en oh ja, de wijn is ook op, ook ff langs de slijterij dus. Ik heb mij deze week amper op de sportschool vertoont dus ik neem me voor om mij daar vanmiddag ook nog even een uurtje druk te maken.

Verder met mijn lijst, we hebben deze week ladingen sollicitatiegesprekken gevoerd en daaruit inmiddels een keuze gemaakt! Poeh wat is dat altijd lastig! Als ze allemaal goed gekwalificeerd zijn en veel kapperservaring hebben moet je toch gaan screenen op andere dingen? Je moet zo’n enorme klik hebben met iemand om daar praktisch het grootste gedeelte van de dag mee door te brengen! Mensen die mij goed kennen weten dat ik perfectionistisch tot op het bot ben als het op de salon aankomt, dus heb ik mijn sollicitatie eisen eens flink aangescherpt. Want ja, natuurlijk wil ik ook weten waar ze graag winkelen? Of ze dagelijks make-up dragen en veel aandacht en tijd aan hun haar besteden? Rare vragen, ik vind van niet, per slot van rekening wil ik weten of ze gevoel voor stijl en mode hebben. De klanten die bij ons komen willen toch liever een goed gestylde kapster zien dan een kapster die zo maar iets uit haar kast heeft gevist en niet de moeite neemt om make-up te dragen! Klanten komen zelf immers bij ons voor nog meer schoonheid! Nadat de laatste sollicitant door mijn laatste screening is geweest zet ik hier een dikke streep door! Missie geslaagd! Chantal, 28 jaar, een klein meisje maar een dijk aan ervaring als mens en kapster gaat ons team in Amersfoort versterken!

Volgende project.. Great Lengths Gold Trophy, morgen hebben we een vergadering met de meiden over de deelname. Oh… en ik moet nodig mijn broek bij de kleermaker ophalen, toen ik vanmorgen mijn auto parkeerde schaamde ik me dood toen ik de buurman/kleermaker naar me zag zwaaien! Hij heeft al minstens 3 weken geleden een nieuwe rits in mijn broek gezet, zeker even ophalen dadelijk…Als ik daar dan toch langs loop kan ik direct even nieuwe nagellakremover ophalen en langs de drogist voor de broodnodige dingen.

Oh ja.. mijn to do list…
Ik maak een nieuwe to do list:

Kleermaker
Drogist
Sportschool
Kaasboer
Slijterij
Huis opruimen
Haren wassen/stijlen
Boodschappen doen

Ik bedenk me dat ik onmogelijk mijn eerste lijst kan afwerken terwijl er een nieuwe bij komt! Misschien is overwerken wel werk verplaatsen..  Ondertussen belt de vestiging in Den Haag, het komt weer met bakken naar beneden, lekkage van de bovenburen, maar liefst voor de 4e keer. Nu boven in plaats van beneden, oké actie ondernemen nu!

Ik kan maar 1 oplossing bedenken. Laptop afsluiten, lekkage regelen en thuis aan de slag gaan.. de rest komt maandag wel weer!

Have a nice weekend.

XX Roos van Binsbergen