fbpx

Tradities zijn er om te doorbreken! Aangezien onze eerste 4 vestigingen op 13 december zijn geopend, we vorig jaar daar voor het eerst iets van afgeweken zijn bij nummer 5 was de vraag van de afgelopen tijd natuurlijk…. Waar gaan jullie dit jaar een nieuwe vestiging openen?

Geen; was het antwoord. En dat was heel menens. Wij hebben begin 2013 met het hele team bij elkaar gezeten en plannen gemaakt voor de rest van het jaar. Welke doelen wilden we dit jaar bereiken en wat is daar voor nodig. Een nieuwe vestiging staat er zo, geef me 3 weken en alles is kant en klaar en ingericht. Echter begint daarna het intensieve werken voor ons. Het begeleiden van nieuwe en bestaande collega’s, de continuïteit behouden van kwaliteit. Dat zijn processen die nooit stoppen maar met de komst van een nieuwe vestiging wel heel veel extra werk met zich mee brengen. Echter dit jaar wilden we ons volop richten op kwaliteit.

Vandaag bestaan we precies 6 jaar, en in 6 jaar tijd groeiden we zo hard dat we het zelf amper konden bijhouden. Het gevoel om continue achter de feiten aan lopen kwam vaker voor dan dat we ons lief was. Daar verandering in aanbrengen stond bovenaan ons prioriteiten lijstje voor dit jaar. Orde scheppen in chaos en structureel anders en makkelijker werken. Tel daar de introductie begin maart van Hairloxx bij op en ons schema stond bijna vol tot einde dit jaar.

Natuurlijk wilden we 13 december niet “zomaar” voorbij laten gaan. En natuurlijk wilden we iets doen om te vernieuwen! Al onze klanten (zolang we beschikken over je juiste adres) hebben vandaag onze kerstkaart ontvangen. “Kleine meisjes worden groot” staat hierin vermeld… Letterlijk is dat ook zo. Toen ik begon met de zaak was ik 25, inmiddels ben ik natuurlijk nog steeds 28 maar is ook de rest van ons team “verouderd”! Dat is een hele bewuste keuze geweest. Als wij een nieuwe vacature hebben zoeken wij niet voor niets “minimaal 23 jaar of ouder en minimaal 5 jaar ervaring in de kapsalon”. Wij halen hier meer kwaliteit mee in huis wat zijn vruchten afwerpt in de salon maar ook achter de schermen. Investeren in kwaliteit was mijn motto in 2013!

Wat echter niet mee groeide is ons “roze imago”. Al zeker 2 jaar roep ik; ik kan dat roze rozenblaadje niet meer zien! Ik hou al helemaal niet van de kleur roze dus wat bezielde me ooit om dat te laten ontwerpen? Maar goed, los daarvan past het ook niet meer zo bij het imago van het bedrijf. Ik denk dat we allang niet meer dat leuke sallonnetje in Hengelo zijn met van die schattige meisjes die iets met hairextensions doen, maar dat we met 5 locaties en een “growing up team” toe zijn aan een meer volwassen imago en huisstijl. Orde en structuur aan de binnenkant van ons bedrijf is gelukt in 2013, nu nog zo naar buiten treden. Met nog een laatste stukje wat ontbrak is vandaag ons vernieuwde volwassen imago helemaal af.
Een nieuwe overzichtelijke website, een nieuw logo/huisstijl was dus ons doel van 13 december 2013. Met een partner in crime die we snel vonden in Maryke en Jelle van Alientrick, een super creatief bureau in Hengelo welke zorg zou dragen voor onze nieuwe website. Met een snelle communicatie begrepen zij al heel snel wat wij zochten. Ach en met vrouwen en echte tukkers samenwerken is ook wel zo mijn ding. Zoals je ziet is onze website totaal vernieuwd. Alles is gerangschikt en overzichtelijk gemaakt. Snel je doel kunnen bereiken en je informatie snel kunnen vinden, we hebben nu ook een heuse mobiele website zodat een ieder ook onderweg of op de bank rond kan neuzen op de website.

Vergrijzen doen we vast niet maar ik ben wel heel blij dat we alles wat roze is nu van ons af kunnen schudden. Voor jullie dus een nieuw aangezicht, voor ons vandaag nog één laatste chaos dag. Want op al onze locaties worden vandaag alle reclame uitingen, uithangborden, autoreclames etc. vervangen door het nieuwe logo. Geen nieuw begin, slechts een verlengstukje van al onze veranderingen van afgelopen jaar.

Of we volgend jaar dan een nieuwe vestiging gaan openen? Dit keer ga ik niet heel hard nee roepen! Ik ken mezelf iets langer dan vandaag en er staan al weer heel wat plannen op schema voor 2014. Ach stilzitten zal mijn hobby wel nooit worden!

Voor nu wens ik ieder een hele fijne kerst, en een liefdevol uiteinde en zeg ik tot volgend jaar!
We keep in touch!

 

hairextensions-handtekening-roos