fbpx

Het wassen van hairextensions is eigenlijk heel eenvoudig. De betere hairextensions in deze wereld, zoals de merken die Beauty by Roos gebruikt voor haarverlengingen, hebben haarschubben. Deze natuurlijke haarschubben zijn als de schors van een boom; ze beschermen de kern tegen beschadigingen of uitdroging.

Met haar is het net zo. De kern van het haar wordt beschermd door de haarschubben laag. Haar zonder haarschubben, zoals de goedkope hairextension-merken, gebruike een siliconenlaag tijdens de productie van de extensions. Deze siliconenlaag was je er gedurende enkele weken af. Wanneer deze laag weggewassen is, houdt je droog haar over wat gevoelig is voor klitvorming. Hierdoor moet je het wassen van hairextensions van een goedkoop merk, serieus nemen. Gebruik hiervoor producten die weer een siliconenlaagje op het haar leggen. Deze laag kun je ook nabootsen met een conditioner. Voor goedkope merken hairextensions heb je dus veel conditioner nodig om het haar mooi te houden. Nadeel van het vele gebruik van conditioner is dat het haar sneller vet is en er slierterig uit gaat zien.

Wassen van hairextensions is belangrijk

De duurdere merken hebben een rustiger productieproces waardoor de haarschubben op het haar behouden blijven. Hierdoor gaan de haarschubben tijdens hetย wassen van hairextensions open en worden deze weer gesloten bij het gebruik van een conditioner.

wassen van hairextensionsBeauty by Roos adviseert het gebruik van Hairloxx Professional Haircare voor hetย wassen van hairextensions. Deze speciaal ontwikkelde verzorgingsproducten zijn goed voor uw eigen haar en voor alle hairextensions. Of dit nu wefts zijn, clip-ins, flip in of andere extensions. Hairloxx laat geen siliconenlaag achter op het haar omdat er geen siliconen in de Hairloxx producten zit. Het zijn in de basis hele goede verzorgende producten die daarom zo geschikt zijn voor hetย wassen van hairextensions.

Was je lange haar met of zonder hairextensions altijd in de lengte richting en ga niet zoals deze dame je haar in de rondte wassen. Dit is dus niet zoals het het beste kan. In de lengterichting wassen voorkomt klitvorming en knopen. Hierdoor ben je sneller klaar met borstelen, fohnen en stylen.