fbpx

“Niets zo veranderlijk als een vrouw”, is niet voor niets een bekende uitspraak. Nou dan heb je nog nooit een zwangere vrouw meegemaakt want die spannen de kroon. Inmiddels is het natuurlijk al lang geen geheim meer dat we in januari ons kleintje verwachten en kan ook ik niet langer ontkennen dan dat ook ik stiekem best last heb van de bijbehorende hormoontjes.

Behalve dat je natuurlijk last krijgt van allerlei bijbehorende zwangerschapskwalen, waar ik maar niet op in ga want daar kan ik een blog op zich over schrijven (ik zal het jullie besparen), merk ik vooral dat ik heel wisselend ben qua smaak. Wat ik gisteren gekocht heb kan ik vandaag spuuglelijk vinden en vice versa. Om mezelf te beschermen heb ik besloten geen grote impuls aankopen meer te doen en even een paar nachtjes te slapen over een grote uitgave of beslissing.Maar dan hebben we het nog niet gehad over mijn haar? Want waar ik altijd al veranderlijk was, stukje korter, stukje langer, iets donkerder, iets lichter en ga zo maar door, wil ik nu iedere dag wel een ander kapsel. Mijn vorige zwangerschap leverde mij een bobline op die ik bijna huilend de volgende dag weer liet verlengen door mijn collega’s. Handig? Nee, zelfs niet voor iemand met eigen hairextensionsalons. Ik kan natuurlijk redelijk snel plaatsnemen in de stoel om even snel iets te veranderen, maar ook jullie zal het niet ontgaan zijn dat het enorm druk is in de salons. Ik moet dus tegenwoordig netjes een afspraak maken en met een beetje pech ook echt een week wachten.Zo gebeurde het afgelopen week dat ik mij ineens bedacht naar een lichtere kleur te willen, een wat zachtere uitstraling past meer bij mijn beeld van een zwangere vrouw. Klinkklare en onzinnige feiten van een zwangere vrouw natuurlijk, maar goed, wat in mijn hoofd zit…? Geen tijd in de salon, dan maar naar een kapper. En zo gebeurde het dat ik afgelopen vrijdag bij de kapper zat.

 

Hairloxx Hairextensions verven

Mijn nieuwe hairextensions (Hairloxx kleuren Paris en Milan) moeten licht worden. Er uithalen en vervangen voor lichtere is geen optie, ze zitten er nog maar 4 weken in en er is geen tijd in de salons. Het ontkleuren van hairextensions wordt natuurlijk altijd ten strengste afgeraden door alle leveranciers, ook door ons overigens, want je weet nooit hoe het inkleuringsproces exact heeft plaatsgevonden waardoor je ook niet weet welke kleur er onder vandaan komt. Daarnaast kan het de kwaliteit natuurlijk flink aantasten, ontkleuren is immers nooit goed voor je haar laat staan voor je hairextensions. Niet voor niets vervalt de garantie bij het ontkleuren van je extensions. Maar wat een zwangere vrouw in haar hoofd heeft…De proef op de som! Ik vraag de kapster eerst of ze het aandurft. “Nou is het een zeer ervaren kapster die duidelijk niet vies is van een experimentje” antwoord ze vlug, “ik durf alles!” Mooi, jij en ik kunnen vrienden worden vanmiddag. Samen overleggen we het risico van het ontkleuren, maar bedenken we ook de oplossingen voor als het mis gaat. En zo zit ik op vrijdagmiddag, uiterst relax, eens in de keuken van een ander bedrijf. Leuk!

Het ontkleuren gaat goed, nauwlettend houden we het in de gaten. Eerst hebben we de hairextensions ingezet omdat die langer de tijd nodig zullen hebben dan mijn eigen fijne haartjes. Een uur later ben ik peentjes oranje. Waar de andere klanten me geschokt, bijna meelijwekkend, aankijken ben ik zeer tevreden met het resultaat. En nu inkleuren maar. Een zeer donkerblonde astint moet het oranje weer neutraliseren en op mijn eigen punten, die duidelijk anders oplichten dan de hairextensions, plaatsen we een andere spoeling.

En zo sta ik dan, tevreden en wel, weer buiten met een soort van dip dye. Helemaal goed! Resultaat gelukt. Zelfs de kapster complimenteerde nog hoe soepel Hairloxx was gebleven tijdens het ontkleuren.Blij met het resultaat heb ik gisteravond alweer mijn volgende kleur uitgekozen, ik heb alweer wat anders gezien en dat zit nu in mijn hoofd… eerst maar eens een paar nachtjes over slapen! Ik ben benieuwd welke kleur ik uiteindelijk overhoud na de bevalling.

Don’t try this at home, overigens!

XX Roos van Binsbergen