fbpx

Onze mening over hairextensions

Hairextensions zijn niet meer weg te denken uit het fashionbeeld van tegenwoordig. Daar waar vroeger een haarverlenging of volumebehandeling slechts was weggelegd voor mensen met een dikke knip, is het tegenwoordig een stuk betaalbaarder geworden. Veel beroemdheden gingen al voor, sommigen met een onzichtbare verlenging (zoals het moet, andere met slechtere voorbeelden.

Hairextensions zijn geen hype, aangezien een hype maar een korte periode duurt. Hairextensions bestaan al enkele decennia. In de 70er jaren werden er al volop hairextensions ingezet. Gelukkig innoveert de branche waardoor de technieken voor het zetten van extensions veel beter en onshadelijker zijn geworden dan in de 70er jaren. Beauty by Roos geeft in dit artikel haar mening over hairextensions.

Haarschade of juist niet?

Alles dat je met je haar doet, is ‘slecht’ voor je haar. Zelfs wassen en föhnen is slecht en nat haar kammen is zelfs desastreus voor het haar. Hairextensions plaatsen is niet schadelijker voor je haar dan stylen met een stijltang of een permanent en al lang niet zo schadelijk als blonderen. Zolang de extensions professioneel gezet zijn en weer tijdig en kundig verwijderd worden is het dus niet schadelijk voor je eigen haar. Haarschade kan alleen ontstaan wanneer er te lang wordt doorgelopen met de extensions of wanneer deze onprofessioneel zijn geplaatst of verwijderd. Het verwijderen van extensions lijkt zo simpel maar ook hier vaardigheid voor nodig. Er is zelfs speciale apparatuur voor het verwijderen. Doe dit dus niet zelf maar ga naar kappers met aantoonbare ervaring.

Het dragen van “wefts”, “weaves” of “banen van haar” zijn schadelijker dan traditionele hairextensions aangezien deze brede banen maar aan een paar plukjes haar bevestigd zijn, of deze nu gezet zijn met microringen, waxjes, touwtjes of door invlechten. Het gewicht van de gehele weft hangt dan maar aan enkele haarplukjes, wat te zwaar is voor het eigen haar. Traditionele hairextensions worden met kleinere plukjes in het haar bevestigd waardoor het gewicht per plukje veel minder is.

Beauty by Roos heeft na jarenlange ervaring besloten uitsluitend te werken met hairextensions met een keratinebonding. Keratine is een lichaamseigen proteïne dat in je haar, huid en nagels zit. Doordat de extensions je eigen haarbos opvullen nemen ze ook een deel van de dagelijkse beschadiging voor hun rekening. 

Herkomst van hairextensions

Bijna alle producenten van hairextensions importeren het haar uit China of India. Uit China komt het haar met een dikke structuur. De Chinezen hebben namelijk allemaal dezelfde dikke haarstructuur die niet echt geschikt is voor de West-Europese vrouw. In West-Europa hebben vrouwen een veel dunnere haarstructuur welke overeenkomt met de haarstructuur van de inwoners van India. India is hiermee de grootste leveranier van human hair ter wereld. Alle grote hairextensionmerken kopen het haar van de tempels in India, waar de vrouwen een paar keer in hun leven komen om het haar af te laten scheren. Dit is onderdeel van het geloof en leven in India. Het geld dat met de verkoop van het haar wordt verdient, gebruiken de tempels voor goede doelen. 

Haarschubben van hairextensions

Haarschubben beschermen de kern van het haar, deze kunnen open gaan en weer sluiten. Haarschubben groeien allemaal in dezelfde richting, van de hoofdhuid naar de punt. Het is daarom belangrijk dat de haarschubben van de hairextension in dezelfde richting staan. Wanneer er maar één haar omgedraaid in een extension zit, kan er klitvorming ontstaan.

Productie van hairextensions

Om de haarschubben in de juiste richting te houden moet het haar van de donor als een staart worden afgeschoren. Alleen op deze wijze blijven de haarschubben in dezelfde richting staan, waardoor ze bij de productie tot hairextension intact blijven. Hierdoor worden er gezondere extensions geproduceerd welke beter zijn voor je eigen haar. Dit heet remy haar, wat gezien wordt als het beste haar voor extensions.

Aangezien alle vrouwen in India donker haar hebben moet het haar eerst ontkleurt worden voordat het weer in de juiste kleur geverfd kan worden. De extensions worden hiervoor in een ontkleuringsbad gelegd. Dit proces kan enkele uren, dagen of weken duren. Hoe langzamer het ontkleuringsproces, hoe beter de haarkwaliteit behouden blijft.

Wanneer het haar niet in een staart wordt afgeschoren, maar als los haar verzameld wordt, moeten de haarschubben verwijderd worden omdat er anders klitprobleem kunnen optreden. Dit gebeurt bij sommige merken tegelijk met het ontkleuren van de haren. 

Prijs van hairextensions

De prijs per extension wordt voornamelijk bepaald door twee factoren;

1. Het intact zijn van de haarschubben
Hairextensions met intacte haarschubben zijn duurder omdat het haar voorzichtiger verzameld moet worden en de haren in de extensions gezonder zijn, waardoor ze je eigen haar beter beschermen.
Hairextensions zonder (of met zwaar beschadigde) haarschubben zijn kwetsbaarder en deze kunnen je eigen haar beschadigen. Het regelmatige gebruik van een haarmasker en dagelijks gebruik van een conditioner kunnen dit nadelige effect beperken. Deze producten maken de beschadigde hairextensions weer glad en geven deze een gladde laag waardoor de beschadigde haarschubben gladder gemaakt worden. Helaas is dit maar een tijdelijke oplossing want als de conditioner of het haarmasker is uitgewerkt zal het ruwe oppervlak van de hairextension weer van invloed op je eigen haar worden.

Hairextensions met haarschubben zijn dus duurder maar wel een stuk beter voor je haar. Hairextensions van goedkopere merken zul je met goede haarproducten dagelijks moeten bijhouden. 

2. De snelheid van het ontkleuren
Het ontkleuren van het haar gebeurt bij vele merken op verschillende manieren. De goedkopere merken ontkleuren tijdens een zuurbad van een halve dag om de kleur te verwijderen. De duurdere merken ontkleuren het haar onder invloed van enzymen en licht. Dit proces duurt soms wel 20 dagen. Bij een langdurig ontkleuringsproces blijven de haarschubben beter intact, waardoor deze extensions ook gezonder zijn. Tijd is geld, maar kwaliteit is belangrijker.

Specialisatie

Beauty by Roos Hairextensions is al jaren gespecialiseerd in extensions zetten en het geven van cursussen hieromtrent. Met salons in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Hengelo en Rotterdam, waar niets anders gedaan wordt dan het zetten en verwijderen van hairextensions. Beauty by Roos Hairextensions is door de twee grootste leveranciers van hairextensions in Nederland uitgeroepen tot marktleider in Nederland. 

Garantie op hairextensions

In 2007 was Beauty by Roos de eerste in Nederland die het aandurfde om garantie te geven op haarextensies. Tegenwoordig zijn veel kapsalons in de markt dit voorbeeld gevolgd waardoor er meer professionaliteit in de branche is gekomen. De bewezen kwaliteit en kunde van Beauty by Roos Hairextensions vertaald zich in 2011 in waardering; Beauty by Roos Hairextensions is uitgeroepen tot de beste Great Lengths salon van Nederland, de wereld marktleider in hairextensions van de beste kwaliteit.

Twee adviezen voordat je aan hairextensions begint

1. Zoek een salon welke eerlijk adviseert en je niet teveel hairextensions probeert aan te praten
2. Goedkoop is duurkoop; neem liever een duurder merk met minder (maar vaak dikkere) plukken, dan een goedkoper merk welke slechte haarschubben heeft