Onze mening over hairextensions

Hairextensions zijn niet meer weg te denken uit het fashionbeeld van tegenwoordig. Daar waar vroeger een haarverlenging of volumebehandeling slechts weggelegd waren voor diegene met een dikke knip, is het tegenwoordig betaalbaarder geworden. Vele beroemdheden gingen al voor, sommigen met een onzichtbare verlenging (zoals het moet), andere met slechte voorbeelden. Hairextensions zijn geen hype, aangezien een hype maar een korte periode duurt. Hairextensions bestaan al enkele decennia. In de 70er jaren werden er al volop hairextensions gezet. Gelukkig innoveert de branche waardoor de technieken voor het zetten van extensions veel beter en onschadelijker zijn geworden dan in de 70er jaren. Beauty By Roos geeft in dit artikel haar mening over hairextensions.

 

Haarschade of juist niet?

Alles dat je met je haar doet, is slecht voor het haar. Zelfs wassen en föhnen is slecht, nat haar kammen is zelfs desastreus voor het haar. Hairextensions zijn niet schadelijker voor je haar dan stylen met een stijltang of permanenten en al lang niet zo schadelijk als blonderen. Mits de extensions professioneel gezet zijn en weer op tijd en kundig verwijderd worden. Haarschade kan alleen ontstaan wanneer te lang doorgelopen wordt met de extensions of wanneer deze onprofessioneel zijn geplaatst of verwijderd. Het verwijderen van extensions lijkt zo simpel maar ook hier is vaardigheid voor nodig. Er is zelfs speciale apparatuur voor het verwijderen. Doe dit dus niet zelf maar ga naar de kappers met aantoonbare ervaring.

Het dragen van “wefts”, “weaves” of “banen van haar” zijn schadelijker dan traditionele hairextensions aangezien deze brede banen maar aan een paar plukjes haar bevestigd zijn, of deze nu gezet zijn met micro-ringen, waxjes, touwtjes of door invlechten. Het gewicht van de gehele weft hangt namelijk maar aan enkele haarplukjes. Het is gewoon te zwaar voor het haar. Traditionele hairextensions worden met kleinere plukjes in het haar bevestigd waardoor het gewicht per plukje veel minder is.

Helaas schrijft de pers, uit commerciële oogpunt en choquerende overtuiging, liever over vervelende dingen dan over goede dingen. Iedereen kent wel de verhalen over de haarextensies van Britney Spears of de drugs- en drankproblemen van Lindsey Lohan. De lezers vinden dit namelijk leuker dan een positief verhaal over deze dames. Daarom worden de missers in elke branche uitgediept terwijl de positieve verhalen niet worden uitgelicht.

Gelukkig zijn er meer personen over de hele wereld met positieve ervaringen en zelfs mensen die door hairextensions juist een gezondere haarbos hebben gekregen. Doordat de extensions je haarbos opvullen nemen de extensions ook een deel van de dagelijkse beschadiging voor hun rekening. Het afknappen van je eigen haar of het splijten van de haarpunten wordt door de bescherming van deze extensions tegen gegaan (mits deze natuurlijk professioneel zijn bevestigd).

 

Herkomst van hairextensions

Bijna alle producenten van hair extension importeren het haar uit China of India. Uit China komt het haar met een dikke structuur. De Chinezen hebben namelijk allemaal dezelfde dikke haarstructuur die niet echt geschikt is voor de West-Europese vrouw. De vrouwen met Latijns-Amerikaanse-, Spaanse-, Afrikaanse- en Zuid-West-Aziatische invloeden kunnen heel goed kiezen voor de dikke haarstructuur.
In West-Europa hebben vrouwen een veel dunnere haarstructuur welke overeenkomt met de haarstructuur van de inwoners van India. India is hiermee de grootste leverancier van human hair ter wereld. Alle grote hairextensionmerken kopen het haar van de tempels in India, waar de vrouwen een paar keer in hun leven komen om het haar af te laten scheren. Dit is onderdeel van het geloof en leven in India.

 

Haarschubben

Haarschubben beschermen de kern van het haar, deze kunnen open gaan en weer sluiten. Het is als de schors van een boom, deze beschermt ook de kwetsbare binnenkant van de boom.
Haarschubben groeien allemaal in dezelfde richting, namelijk van de hoofdhuid naar de punt. Het is daarom ook van het grootste belang dat de haarschubben van de hairextension in dezelfde richting staan. Wanneer er maar één haar omgedraaid in een extension zit, kan er klitvorming ontstaan.

 

Productie van hairextensions

Om de haarschubben in de juiste richting te houden moet het haar van de donor als een staart worden afgeschoren. Alleen op deze wijze blijven de haarschubben in dezelfde richting waardoor ze bij de productie tot hairextension in tact blijven. Hierdoor worden er gezondere extensions geproduceerd welke beter zijn voor je eigen haar. Dit heet remy haar.
Aangezien alle vrouwen in India donker haar hebben moet het haar eerst ontkleurt worden voordat het weer in de juiste kleur geverfd kan worden. De extensions worden hierdoor in een ontkleuringsbad gelegd. Dit proces kan in enkele uren, dagen of weken duren. Hoe langzamer het ontkleuringsproces, hoe beter de haarkwaliteit behouden blijft.

Wanneer het haar niet in een staart wordt afgeschoren maar als los haar (bulk) verzameld wordt moeten de haarschubben verwijderd worden omdat er anders klitproblemen kunnen optreden. Dit gebeurt bij sommige merken tezamen met het ontkleuren van de haren.

 

Prijzen van hair extensions

De prijs per extensions wordt voornamelijk bepaald door twee factoren;

1.    Het intact zijn van de haarschubben;
Hairextensions met haarschubben zijn duurder omdat het haar voorzichtiger verzameld moet worden en de haren in de extensions zijn gezonder waardoor ze je eigen haar beter beschermen.
Hairextensions zonder (of met zwaar beschadigde) haarschubben zijn kwetsbaarder en deze kunnen je eigen haar beschadigen. Dit doordat de beschadigde haarschubben ruw zijn waardoor deze het gezonde haar kunnen beschadigen. Het regelmatige gebruik van een haarmasker en dagelijks gebruik van een conditioner kunnen dit nadelige effect beperken. Deze producten maken de beschadigde hairextensions weer glad en geven deze een gladde laag waardoor de beschadigde haarschubben gladder gemaakt worden. Helaas is dit maar een tijdelijke oplossing want als de conditioner of haarmasker uitgewerkt is, zal het ruwe oppervlak van de hairextensions weer van invloed op je kapsel worden.
Hairextensions met haarschubben zijn dus duurder maar veel beter voor je haar. Hairextensions van goedkopere merken zul je met goede haarproducten, dagelijks moeten bijhouden.

2.    De snelheid van ontkleuren;
Het ontkleuren van het haar gebeurt bij vele merken op verschillende manieren. De goedkopere merken ontkleuren tijdens een zuurbad van een halve dag om de kleur te verwijderen, de duurdere merken ontkleuren onder invloed van enzymen en licht. Dit proces duurt soms wel 20 dagen. Bij een langdurig ontkleuringsproces blijven de haarschubben beter in tact waardoor deze extensions ook gezonder zijn.
Tijd is geld, maar kwaliteit is belangrijker.

 

Specialisatie

Beauty by Roos Hairextensions is al jaren gespecialiseerd in extensions zetten en het geven van cursussen hieromtrent. Met salons in Amersfoort, Amsterdam, Den Bosch, Den Haag en Hengelo waar niets anders gedaan wordt dan het zetten en verwijderen van hairextensions, clip-ins en andere mogelijkheden tot haarverlenging of volumebehandeling. Beauty by Roos Hairextensions is door de twee grootste leveranciers van hairextensions in Nederland uitgeroepen tot marktleider in Nederland.

 

Garantie op hair extensions

In 2007 was Beauty by Roos Hairextensions de eerste in Nederland die het aandurfde om garantie te geven op haarextensies. Tegenwoordig zijn veel kapsalons in de markt dit voorbeeld gevolgd waardoor er meer professionaliteit in de branche is gekomen. De bewezen kwaliteit en kunde van Beauty by Roos Hairextensions vertaald zich in 2011 in waardering; Beauty by Roos Hairextensions is uitgeroepen tot de beste Great Lengths salon van Nederland, de wereld marktleider in hairextensions van de beste kwaliteit.

 

Twee adviezen voordat je aan hairextensions begint:

1.    Zoek een salon welke je eerlijk adviseert en je niet te veel extensions probeert aan te praten.
2.    Goedkoop is duurkoop; neem liever een duurder merk met minder (maar vaak dikkere) plukken, dan een goedkoper merk welke slechte haarschubben heeft.