fbpx

TOPVROUWEN

Een eigen bedrijf beginnen. Steeds meer vrouwen (met gezin) dromen er niet alleen van, ze doen het gewoon.

 

Vrouw-Roos van Binsbergen

ZAKELIJK: Eigenaar van Beauty by Roos Hairextensions. Ze heeft inmiddels zes salons in Nederland. PRIVร‰: Getrouwd met Bart-Willem (38), met wie ze drie kinderen (0, 2 en 16) heeft.

Ik begon mijn eigen zaak… “Toen ik 25 was. Een speciaalzaak in hairextensions bestond nog niet. Op mijn 21e zat het idee al in mijn hoofd, maar ik wilde eerst werkervaring opdoen. Toen mijn toenmalige baan niet beviel, hakte ik de knoop door en begon mijn eigen bedrijf. Inmiddels heb ik zes zaken door het hele land en we groeien nog steeds.”

Een team leiden… “Was in het begin raar. Moest ik opeens functioneringsgesprekken gaan voeren, mensen aannemen en ontslaan. Dat laatste vind ik nog steeds moeilijk.”

Een succesvolle zakenvrouw zijn met kinderen… “Kan best. Wij ontbijten iedere ochtend met het hele gezin. Wel heb ik een nanny. Ik kreeg daar veel commentaar op, maar ik heb haar juist om zoveel mogelijk tijd met de kinderen te hebben. Als ik thuiskom, hoef ik niet schoon te maken en de was te doen. Ik ben er dan echt voor ze.”

Mijn man… “Vindt mijn succes fantastisch, maar had er vroeger best moeite mee dat ik meer verdiende dan hij. Inmiddels werkt hij ook in het bedrijf. Ik ben dus zijn baas. Dat gaat prima, al is er weleens wat servies door het kantoor gevlogen, haha!”

Als werkgeefster ben ik… “Streng, veeleisend, maar zeker rechtvaardig. Ik hou er niet van als iemand de kantjes eraf loopt, maar vraag wel altijd of iemand persoonlijke problemen heeft. Ik denk dat dat de kracht is van een vrouw aan de top: wij hebben meer begrip voor privรฉsituaties.”

Vrouwen die geen hoge functie ambiรซren… “Durven het vaak niet. Ik hoor vaak dat ze zo’n respect voor mij hebben en zich afvragen hoe ik het allemaal doe. Mijn advies: ga er gewoon voor. Toon karakter, doorzettingsvermogen en geloof in jezelf.”

Als je succesvol wil worden… “Moet je je niets van anderen aantrekken. Ik heb niet eens een mavodiploma, was 16 jaar toen ik mijn eerste kind kreeg en heb een secretaresseopleiding gedaan: niet bepaald het plaatje van de succesvolle zakenvrouw. Maar met passie kom je er. En al zou je op je bek gaan: je hebt het in elk geval geprobeerd!”

Vrouw - 08-04-2016 (page 1)

Topvrouwen en succesvolle zakenvrouwen