fbpx

Beau Monde interviewde in juni 2014 Roos van Beauty by Roos Hairextensions over de trends in hairextensions-land voor de zomer van 2014.

 

Wie zijn de beautygoeroes die Leontine, Sylvana, Yolanthe en Carice deze deze zomer nog meer laten stralen? Beau Monde neemt een kijkje in het little black book van bekend Nederland.

Roos van Binsbergen
Beauty by Roos verzorgt extensions voor onder andere Sylvana Simones en Tatjana Simic en van veel modellen en presentatrices.

“Claim to fame?”

“Toen ik een interview met Tatjana Simic las, waarin zij er openlijk voor uitkwam extensions te gebruiken om van kort naar lang haar te gaan, inspireerde mij dat enorm. Ik besloot trainingen en masterclasses te volgen in het zetten van extensions en opende mijn eigen salon, uitsluitend gespecialiseerd in hairextensions.  Een gat in de markt: binnen drie maanden ontving ik klanten uit de hele Benelux en zes jaar later denk ik na over de zesde vestiging. En heel leuk: ook Tatjana heeft inmiddels de weg  naar mijn salons gevonden.”

Statement treatment?

“De Hairloxx-extensions die perfect aansluiten bij fijn, Nederlands haar. De aanhechtingen zijn zo klein en plat – ze worden gezet door middel van warmte  – dat niemand hoeft te weten dat je extensions draagt. Dat vinden vele bekende Nederlanders fijn. Bekende gezichten vragen me vaak of ze na sluitingstijd mogen komen en daaraan merk ik dat er nog een klein taboe bestaat rondom extensions. Mijn vak komt met een zwijgplicht. Actrices, presentatrices, modellen… Iedereen moet anoniem bij ons kunnen komen. Bij elke geplaatste extension zie ik hun zelfvertrouwen groeien. En als Sylvana Simons openlijk en vol lof praat over mijn werk, vind ik dat ook heerlijk”.

Extensiontrend voor deze zomer?

“Lang, langer, langst! Vorig jaar vroegen klanten nog voorzichtig naar de 30 centimeter extension, deze zomer gaan ze met gemak voor de 55. De meest voorkomende wens: beeldig wapperende lokken waarmee ze kunnen flaneren op de boulevard. In de zomer zijn de blonde tinten niet aan te slepen, in de winter de bruine.”

Stijlicoon?

“Yolanthe heeft een prachtige bos met haar. Of zij extensions draagt? Dat is voor jou een vraag en voor mij een weet… Ik zie binnen no time of een haardos hulp heeft van extensions of niet. Eén blik op de valling van het haar en ik weet genoeg.”

Jeukende handen?

“Koningin Maxima is een grootgebruiker van haarstukken, vooral als ze een opgestoken kapsel draagt. Draagt ze het haar los, dan is het opvallend dunner. Ik zou het fantastisch vinden de koningin te mogen adviseren.”

Opvallende wens?

“Klanten en hun bizarre wensen: ik zou er een boek over kunnen schrijven. Ooit vroeg een klant mij haar poedel van extensions te voorzien, het beestje zou meedoen aan een hondenshow en had van de stress zijn vachtje opgegeten. Of die keer dat een man mij vroeg de Brazilian wax van zijn vrouw te “herstellen” met extensions, omdat hij kaal niet aantrekkelijk vond. Ik bedankte voor de eer.”

Beau Monde over Beauty by Roos