fbpx

Waar: Beauty by Roos in Amersfoort

Wat: test hairextensions

Door wie: chef redactie Anne-Tjitske Mulder

 

De redactie test hairextensions.

Voor mijn eigen bruiloft, zes jaar geleden had ik nooit aan hairextensions gedacht.

Maar nu ik eens rondgekeken heb op de website van Beauty by Roos ben ik helemaal enthousiast geworden over het zetten van extensions.

En met een belangrijke zakelijke cocktailparty op de agenda komt dat extra haar zeker van pas!

 

De voorbereiding

Als je hairextensions laat zetten hoef je zelf eigenlijk niks voor te bereiden, enige voorwaarde is dat je haar minimaal kaaklengte moet hebben anders is het helaas te kort voor extensions.

 

De ontvangst

Vol verwachting stap ik de salon van Beauty by Roos in Amersfoort binnen. Beauty by Roos is eigendom van Roos van Binsbergen (29), die in 2007 haar eerste zaak in Hengelo opende en inmiddels ook vestigingen in Amersfoort, Den Bosch en Den Haag heeft. De zaak is trendy en fris ingericht met stijlvol wit meubilair, barokke spiegels en kroonluchters aan het plafond. Ik voel me direct op mijn gemak. De medewerkers van Beauty by Roos zijn jonge meiden met een passie voor extensions.

 

De behandeling

Beauty by Roos is een gespecialiseerde salon voor hairextensions, dus geen gewone kapsalon. Bij hairextensions kun je kiezen voor een volume behandeling of een lengte behandeling.

Omdat mijn haar wel lang is maar niet al te dik, kies ik voor een volume behandeling. Beauty by Roos werkt met de merken Socap, Great Lenghts en Indian Gold. Medewerkster Romy bestudeert mijn haar goed en selecteert 75 extensions van Socap in 2 verschillende bruintinten. “Deze komen het dichtste bij je eigen haarkleur”, legt ze uit. De extensions zijn beschikbaar in pakjes van 25 plukjes. Aan elk plukje zit bovenaan een stukje bonding van keratine. Dit word straks aan mijn eigen haar bevestigd.

Voor de extensions er in kunnen, wordt mijn haar gewassen met een Deep Cleaner shampoo en helemaal droog geföhnd. Vervolgens wordt het bovenste gedeelte van het haar met een haarklem bovenop mijn hoofd vastgezet. De extensions komen op één rij, die loopt van de zijkant van mijn hoofd, langs de achterkant, naar de andere zijkant. Romy selecteert een klein plukje en scheidt dit van de rest van het haar met behulp van een plastic rondje. De bonding van de nieuwe streng haar wordt aan de bovenkant van het plukje vastgemaakt met een speciale warmtetang. Et voilà: het nieuwe haar zit muurvast! In een razend tempo plaatst Romy alle 75 extensions. Vervolgens wordt het haar mooi bijgeknipt, zodat het perfect samenvalt met mijn eigen haar.

 

De tijd

Reken op een gemiddelde tijd van circa 2,5 uur voor het plaatsen van hairextensions . Voor een volume-behandeling van 75 extensions was ik in 1,5 uur klaar. Tijdens de behandeling vertelt Romy waar het haar eigenlijk vandaan komt: “het haar dat gebruikt wordt voor extensions is echt haar en komt voornamelijk uit India. Daar wordt het in tempels geofferd door gelovige Hindoestanen. Grote hairextensionmerken als SoCap en Great Lengths kopen dit haar vervolgens op ontkleuren het en verven het in de meest uiteenlopende natuurlijke haartinten”. Interessant om te weten!

 

Het resultaat

Mijn haar is niet veel langer geworden (circa 10 centimeter) maar het voelt wel heel anders aan. Het is dikker en zwaarder, maar vooral heel echt. En dankzij de grove krullen die Romy er in een handomdraai in zet, voel ik mij superglamourous. Wow, dit had ik op mijn eigen bruiloft ook wel gewild!

 

Info

Het inzetten van hairextensions is niet goedkoop, maar als je ze goed verzorgt heb je er wel vier maanden plezier van. Beauty by Roos biedt volumebehandelingen vanaf € 100 en verlengingen vanaf € 175. Het verwijderen van de extensions kost € 0,50 per extension. Verder dien je aan te schaffen: een speciale borstel (€ 12,95) en professionele haarverzorgingsproducten (reken op circa € 50 voor vier maanden). www.beautybyroos.nl

 

Handige tips

Gebruik een speciale borstel voor hairextensions om het haar minimaal 2 keer per dag goed uit te borstelen. Gewone borstels hebben pinnetjes waardoor je de extensions mee kunt trekken. Dat is niet alleen erg zonde, maar doet ook erg veel pijn!

Je kunt je haar met extensions net zo vaak wassen als je zelf gewend bent, maar gebruik hiervoor wel professionele haar vezorgingsproducten. In gewone haarproducten zitten vaak fruitzuren; die kunnen de bonding aantasten waardoor de extensions na verloop van tijd kunnen gaan uitvallen.

Extensions zijn heel gevoelig voor klitten en knopen. Ga daarom nooit met nat haar slapen en zorg dat je je haar in een vlecht draagt tijdens het zwemmen of een bezoekje aan de sauna.

 

FAQ’s

Raakt mijn haar beschadigt door de extensions?
Als je extensions laat zetten bij een professionele salon hoef je er niet bang voor te zijn. Belangrijk is wel dat je het haar goed verzorgt en de extensions zelf niet, maar professioneel laat verwijderen. Beauty by Roos geeft vier maanden garantie op de extensions. In die periode mag je maximaal 10% van de extensions verliezen door natuurlijk haaruitval.
Zijn extensions geschikt voor mijn bruiloft?
Absoluut! Met een prachtige bos haar voel je je zelfverzekerder en straal je zo mogelijk nog meer tijdens het jawoord. Beauty by Roos adviseert de extensions 4 tot 6 weken voor de bruiloft te laten zetten, zodat je nog even kunt wennen aan je nieuwe haar. Ga je op zoek naar een kapster voor een proefkapsel, vraag dan iemand die ervaring heeft met extensions en weet wat de do’s en don’ts zijn.
Welke extensions passen bij mij?
Heb je van nature een dun bosje haar, dan kun je voor meer volume gaan. Afhankelijk van de gewenste dikte worden er dan gemiddeld 75 extensions geplaatst. Wil je langer haar, dan kies je voor lengte-extensions. Houd er rekening mee dat je maximaal je eigen lengte kunt verdubbelen! Is je eigen haar 30 centimeter, dan kun je er dus  maximaal 30 centimeter aan toevoegen. Voor een lengtebehandeling heb je meestal aan 125 extensions voldoende.