fbpx

De Telegraaf schreef op dinsdag 15 april 2014 in de rubriek “Mijn Bedrijf” over Beauty by Roos Hairextensions.

Topper – ”Karin is met me meegegroeid” – door Maaike Hoffstedde

Roos van Binsbergen is een ondernemer die zich in tijden van crisis wonderwel goed staande heeft gehouden. De van oorsprong uit Hengelo afkomstige zelfstandige had net anderhalf jaar eerder haar eerste vestiging van Beauty by Roos geopend, een salon helemaal gespecialiseerd in het zetten van hairextensions, toen de banken omvielen. Toch heeft ze sindsdien ieder jaar een nieuwe vestiging weten te openen op verschillende plekken in Nederland en groeit haar bedrijf nog altijd. Dit was haar helemaal niet gelukt zonder vaste werkneemster Karin Bos.

“Karin kwam bij me als kapster in een tijd dat ik het hartstikke druk had:, vertelt Van Binsbergen. “Ze is een soort vliegende keep, ze doet er van alles bij”. Van Binsbergen, die haar eerste vestiging opende in Hengelo en inmiddels in Amsterdam, Den Bosch, Amersfoort en Den Haag vestigingen heeft geopend, vond in Bos iemand die overzicht hield en haar perfect aanvulde. “Mijn bedrijf ging groeien en Karin is met me meegegroeid”.

Van Binsbergen werkte ooit in de financiële dienstverlening toen ze zich omschoolde tot kapster. “Ik had zelf altijd dun haar en kwam erachter dat er weliswaar kapsalons zijn waar ze hairextensions erbij doen, maar er was nog niemand die puur zich daarin had gespecialiseerd.” Van Binsbergen greep haar kans, maakte een resoluut besluit en volgde haar hart. Zesenhalf jaar later heeft ze inmiddels veertien werknemers in dienst, waaronder dus Karin.

Moeder

Dat Karin inmiddels moeder is geworden, heeft haar inzet en toewijding niet getemperd. Ze had eerst een contract voor bepaalde tijd toen ze eens liet vallen een kinderwens te hebben. “Het zijn natuurlijk onzekere tijden en veel vrouwen zonder een vast contract zijn tegenwoordig bang geen verlenging te krijgen als ze zwanger raken. Hoewel in natuurlijk graag heb dat ze hier werkt, vond ik dat dit geen reden voor haar moest zijn om nog geen moeder te worden. Dus de volgende dag heb ik haar een contract voor onbepaalde tijd gegeven en inmiddels is ze moeder. Karin werkt vier dagen en is een van de meest flexibele werknemers die ik heb!”

Zelf is Van Binsbergen twaalf weken geleden ook weer moeder geworden, de reden dat er afgelopen jaar geen nieuwe vestiging van Beauty by Roos is geopend. “Eigenlijk is mijn doel om ieder jaar, aan het einde van het jaar, in een nieuwe stad een vestiging te openen. Maar dat zag ik mezelf niet hoogzwanger doen. Dus nu ga ik weer op volle toeren verder met nieuwe plannen.”

De Telegraaf over Beauty by Roos Hairextensions