fbpx

Extensions anno 2013 volgens Jan Magazine

Alle tips, producten en behandelingen ten spijt: sommige van ons hebben gewoon een mager bosje – en willen ook weleens een lange, volle bos met sexy lokken. Hoe zit dat tegenwoordig met hairextensions?

We  hadden het van horen zeggen; de allermooiste hairextensions zijn van Beauty By Roos. En laten we nu net al jaren verlangen naar lang vol, gezond haar, maar gezegend zijn met weliswaar een prima bosje, maar dat blijft steken op schouderlengte en in een vlecht een sneu mager strengetje maakt. Op naar Roos van Binsbergen dus, eigenaresse van vijf  hairextension-salons, verspreid over het hele land. Wat is het geheim?

Allereerst het materiaal; mooi , echt haar van het merk Great Lengths of haar eigen merk Hairloxx

(zelfde kwaliteit, minder duur, verzekert Van Binsbergen). Haar dat  komt uit India en dat wordt ontkleurd en weer geverfd in Italië. In de salon hangt het er in alle denkbare kleuren, zodat er in ons haar wel drie verschillende tinten blond gaan, allemaal om het zo natuurlijk mogelijk te houden.

 

Deel twee van het geheim is de techniek.

De strengen haar worden met keratine vastgezet in je eigen haar. Door warmte worden ze geplakt en om het haar gevouwen. Zo is de kans dat je eigen haar beschadigd en afbreek minimaal. Anders dan bijvoorbeeld een matje haar invlechten, een zogenaamde ‘weave’, kun je het haar gedoseerder inbrengen, waardoor het mooi valt en je nooit zo’n ‘rand’ zult zien.

 

En ten slotte zijn het de vakkennis en ervaring:

in de salons van Beauty By roos wordt heel de dag niets anders gedaan dan extentions inbrengen. Van Binsbergen zelf heeft prachtig lang, donker haar; Allemaal extensions, zegt ze trots, want haar succesvolle business is uit eigen behoefte ontstaan – ze was als puber allesbehalve gelukkig met haar dunne, weinige haar.

Met extensions kun je haar langer maken, maar je kunt ook kiezen voor een volumebehandeling. Dan heb je minder nodig. De hoeveelheid strengen hangt af van je eigen haar. Heb je weinig of dun haar, dan heb je minder extentions nodig voor een volumebehandeling ongeveer 50 lokken). Heb je veel haar van jezelf, zoals in ons geval, reken dan op 130 strengen. De haarsoort – er is haar in allerlei prijsklassen – en de hoeveelheid bepaalt de prijs.  De extensions blijven 4 maanden zitten. Het inzetten duurt ongeveer 2.5 uur, waarna het haar wordt gesneden en gestyled. Kost dus wat – tijd en geld – maar eerlijk is eerlijk, dan heb je ook wat. Een volle natuurlijk ogende bos lang haar dat perspectief op zo gewenste vlecht biedt. Het enige echte nadeel? Je wilt nooit meer zonder.

www.beautybyroos.nl

Jan Magazine over Beauty by Roos