fbpx

Interview met Roos van Binsbergen op Mamarazzi-mag!

Mama Meets: Roos van Binsbergen
Een succesvolle carrière én een groot gezin: Roos van Binsbergen bewijst dat het mogelijk is. Als moeder van Damian (15), Morris (18 maanden) en Luca (2 maanden) en eigenaresse van hairextensions-imperium Beauty by Roos en het merk Hairloxx Professional Hairextensions & Haircare staat organisatie centraal in haar leven. Read, watch & learn!

Hoe zou je jezelf omschrijven?
“Ondernemend, enthousiast, een familiemens en gek op alles wat me lief is. Ik heb een groot sociaal netwerk, ben altijd bezig en zit altijd vol nieuwe plannen. Ik kan niet stil zitten en ben veeleisend naar mijzelf en anderen. Perfectionistisch! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd: ons huis zit dus ook vaak vol met alles en iedereen die maar komt aanwaaien en mee wil eten.. Gek op lekker eten, prosecco en gezelligheid.”

Wat heeft je ertoe gezet Beauty by Roos te starten en hoe is het bedrijf gegroeid?
“Hairextensions waren mijn eerste grote liefde. Ik was slechts 17 jaar toen ik voor het eerst een haarverlenging kreeg. Omdat ik zelf echt drie sprieten haar op mijn hoofd heb zitten, was ik op slag verliefd. Toch heeft het nog enkele jaren geduurd voor ik mijn eerste salon opende, ik wilde echt heel zeker zijn van mijn beslissing om te ondernemen. Uiteindelijk heb ik na een verkeerde carrière switch binnen enkele dagen besloten ervoor te gaan. Soms moeten dingen gewoon op je pad komen om je het laatste duwtje te geven. Mijn man Bart-Willem is tevens mijn zakenpartner en inmiddels zijn er vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch en Hengelo en is daar ook het merk Hairloxx Professional Hairextensions & Haircare bijgekomen.”

Mamarazzi magazine Beauty by Roos - Roos van Binsbergen

Hoe ziet een reguliere week er voor jou uit?
“Mijn weken zijn enorm gestructureerd en mijn agenda is van uur tot uur gepland. Dat moet ook wel met een groot bedrijf, veel personeel en een groot gezin, waaronder twee baby’s en een puber met elk ook een complete agenda waarvoor we tevens vaak als taxichauffeur fungeren. Wij hebben thuis een nanny van maandag tot en met donderdag. Na ons gezamenlijke ontbijt om kwart voor 8 met het hele gezin schuift zij aan en gaan wij de deur uit. Zij zorgt dat de kids aangekleed worden en regelt verder de hele boel thuis. Van maandag tot en met donderdag ben ik overdag niet thuis en aan het werk. Op kantoor hebben we een office manager en secretaresse die ervoor zorgen dat wij zo efficiënt mogelijk ons werk kunnen doen. Op maandagmorgen beginnen we dan ook altijd met een gezamenlijk overleg waarin we de week doornemen en waarbij de taken verdeeld worden. Ik start mijn dag meestal op het hoofdkantoor in Amersfoort en ben vervolgens veel onderweg, omdat onze locaties door het hele land verspreid zijn. Ik zorg er wel voor dat ik altijd om half 5 thuis ben, ik kook dan een verse maaltijd en zorg voor quality time met de kleintjes en neem de dag door met onze oudste zoon. Zodra de kleintjes in bed liggen werken we de avonden thuis vaak nog door. Mijn man is ook mijn zakenpartner, dus bij ons loopt zakelijk en privé dwars door elkaar heen. Om te voorkomen dat we alleen maar bezig zijn met werk en zorgen voor de kinderen, hebben we één keer per week date night. Onze babysitter komt dan zodra de kids in bed liggen en wij gaan met zijn tweetjes lekker uit eten, naar de bioscoop of iets anders. Ondanks dat we 24/7 samen zijn hebben we dit ook echt nodig. Vrijdag is mijn ‘thuisdag’. Ik doe dan alleen maar leuke dingen met de baby’s zoals lekker wandelen, zwemmen of iets dergelijks. Deze dag is echt van hen. Onze weekenden zijn altijd gevuld met feestjes, eetafspraken en alles wat er nog tussendoor komt. Iedereen komt eigenlijk altijd bij ons, dat is zo gegroeid door de jaren heen en we vinden het heerlijk! Ons huis is nooit leeg.”

Hoe combineer je jouw werk en de zorg voor je gezin?
“Dat kan ik alleen maar doordat ik fantastische mensen om mij heen heb die me overal ontzorgen en welke ik voor 100% vertrouw. We hebben echt tropentijden nu met de kids en daarom is het des te belangrijker om alles goed te plannen en een balans te vinden tussen werk en privé. Vroeger werkte ik zonder pardon 80/90 uur per week. Dat kon ook niet anders destijds, het bedrijf moest immers opgebouwd worden. Tegenwoordig kan ik heel goed en vriendelijk delegeren en dingen loslaten.”

Welke hulpmiddelen of -troepen zijn hiervoor onmisbaar?
“Een heel goed oppasnetwerk van babysitters, ondersteunend personeel en al mijn lieve vriendinnen die er altijd voor me zijn.”
Heb je privé opofferingen moeten maken om op zakelijk gebied te komen waar je nu staat?
“Als ondernemer is dat altijd de keerzijde van succes. Ik wil mezelf nog wel eens verantwoorden als we een echte luxe-aankoop voor onszelf doen, maar de andere kant is ook dat ik zonder mopperen amper een paar weken zwangerschapsverlof heb gehad en twee weken na mijn keizersnede alweer aan het werk was. Maar ook dat het werk gewoon altijd doorgaat. We zijn 64 uur per week geopend en de mail en calamiteiten gaan altijd door. Of je nu ziek bent, moet bevallen of op vakantie bent, de telefoon kan nooit uit. Het is soms best lastig uit te leggen wanneer je last minute iets moet afzeggen omdat er op je werk iets moet gebeuren. Naast mijn gezin gaat ons bedrijf nu eenmaal altijd voor. Dat is ook onze verantwoording en plicht, aan het einde van de maand moeten er wel weer een heleboel salarissen betaald worden.”

Mamarazzi Magazine: Read, watch & learn!

Wanneer heb je quality time met je gezin?
“De maaltijden zijn heilig. Ontbijt en diner doen wij altijd als gezin samen. Dit zijn de momenten dat we de dag doornemen en samen zijn. Ook in de weekenden ondernemen we veel samen met vrienden en alles en iedereen die aanhaakt. We maken boswandelingen, gaan naar een speeltuin, pretpark of zwemmen maar ook samen lekker uit eten of familie bezoeken. Ook onze vakanties zijn heilig. Al is het tegenwoordig wel een hele uitdaging om een verblijf te kiezen dat voor baby, dreumes en puber leuk is.”

Roos - trap met Luca

Wat vind je belangrijk in jouw rol als moeder?
“Liefde en vertrouwen! Onze kinderen weten dat wat ze ook uithalen eerlijkheid altijd beloond wordt. Maar ook openheid. Onze oudste zoon is ruim 15 en bespreekt letterlijk alles met ons. We hebben samen heerlijke momenten waarin we uren kunnen kletsen over vriendschappen, liefdes, toekomstige keuzes en alles eromheen. Deze momenten koester ik en ik ben dan ook zo dankbaar voor de hechte band die we hebben als gezin.”

Waar bestaat jouw eigen beauty routine uit?
“Je krijgt nu een compleet ander antwoord dan wanneer je mij dit twee jaar geleden zou vragen! Je kunt je vast voorstellen dat onze ochtenden hectisch zijn. ’s Morgens gebruik ik een dagcrème, BB cream, blush en mascara. In de auto stift ik snel mijn lippen. Eens per week verf ik zelf snel mijn wenkbrauwen zodat ik daar de rest van de week geen werk meer aan heb, mijn make-up tijd kost me dan ook hooguit 2 tot 3 minuten. Uiteraard ga ik nooit ongekapt de deur uit! Ik gebruik een paar druppeltjes Hairloxx Haircare serum en föhn of stijl vervolgens mijn haar in model. Dit kost me ongeveer 5 minuutjes.”

Wat zijn vijf dingen waar je niet zonder kunt?
“Hairextensions, stijltang, BB cream, mascara en rode lippenstift.”
Wat voor advies heb je voor andere moeders die erover denken een eigen bedrijf te starten?
“Realiseer je goed dat je het er niet ‘even bij’ doet. Een bedrijf gaat 24/7 door en je moet echt goede back up hebben. Vraag je af hoe realistisch het is en of je de tijd vrij kunt maken om heel veel te moeten werken om je bedrijf op te bouwen.”

Mamarazzi magazine, september 2015