fbpx

PROEF. Wie denkt dat extensions alleen bedoeld zijn om je haar langer te maken, vergist zich. Ook volumebehandelingen zijn mogelijk. En omdat het haar van een vrouw nooit volumineus genoeg kan zijn, test Metro het uit.

 

Volumineus vals spelen met hairextensions

Het nemen van hairextensions begint bij het kiezen van de juiste salon. Nu zijn er in Nederland aardig wat kapsalons die extensions aanbieden, maar tegenwoordig kun je óók terecht bij salons waar ze het zetten van extensions tot een specialiteit hebben gemaakt.
Beauty by Roos, gerund door Roos van Binsbergen en haar team, is zo’n salon. Op een druilerige vrijdagochtend meld ik mij bij Borna en samen bespreken we mijn extension wensen. Ik ben best tevreden met de lengte van mijn haar, maar wat extra volume is nooit weg. En dus besluiten we mijn haar een extra boost te geven met vijftig losse extensions die net zo lang zijn als mijn eigen haar. Het prettige van dit vooraf bespreken, is dat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan bij het afrekenen. Want, het moet gezegd, goedkoop zijn extensions niet. Zo heb je voor een volumebehandeling gemiddeld 75 extensions nodig, voor een haarverlenging tussen de 125 en 175 stuks. Dat terwijl een extension van het merk Great Lengths – de Rolls Royce onder de extensions, aldus Borna – begint bij vijf euro per stuk. “Daarom werken we ook met abonnementen. Zo kun je de extensions maandelijks betalen in plaats van in één keer een grote uitgave. Extensions blijven namelijk maximaal vier maanden mooi, daarna wordt het tijd voor nieuwe”.

 

Complimenten

Terwijl we praten over de verschillende trends per stad, zo zijn in Den Haag lange lichtblonde extensions mateloos populair en kiest men in Hengelo doorgaans voor een zo natuurlijk mogelijke look, zie ik het volume met de minuut toenemen. Na zo’n twee uur zijn alle vijftig extensions gezet. Het resultaat is prachtig. De extensions zijn niet met mijn eigen haar te onderscheiden. Na mijn bezoek aan Beauty by Roos zijn de complimenten niet van de lucht. En het mooie is: zelfs mijn bloedeigen moeder ziet niet dat ik de natuur een handje heb geholpen. Ik geloof dat ik maar vast ga sparen. Ik ben hooked.
Evelyn van Hasselt – trends redactrice van Metro Nieuws.

Foto bijschrift: De Britse zangeres Cheryl Cole dankt haar volle bos aan extensions. / Getty Images