fbpx

Lees hieronder het hele interview met Roos gepubliceerd op de website van Ondernemen op hakken ….

bron: ondernemenophakken.nl

Roos van Binsbergen is sinds 2007 eigenaresse van de 6 Beauty by Roos Hairextensions salons en sinds 2013 mede-eigenaar van het Hairextension label en haarverzorgingsproducten Hairloxx Professional. Getrouwd met zakenpartner Bart-Willem van Huizum en trotse mama van 2 zoons, Damian (15), Morris (1) en dochter Luca (8 weken).

Waarom ben je gaan ondernemen?
Ik denk dat het ondernemen er altijd al wel in heeft gezeten. Het plan om in de hairextensions een salon te openen had ik al jaren, alleen de stap zetten kwam maar niet op mijn pad. Toen ik na een verkeerde carrièreswitch zonder werk kwam te zitten, broeide het plan op om mijn droom achterna te gaan. Ik ben toen direct begonnen en binnen een week had ik mijn eerste salon geopend. Ik had maar één einddoel en dat was er een succes van maken. Dagen van 14 uur maken, waren dan ook totaal niet ongewoon, laat staan onprettig. Ik had van mijn hobby mijn beroep gemaakt en leef daarvoor!

Wat was jouw gaafste moment als ondernemer?
Toen wij extensionist of the year waren geworden, was ik wel heel erg vereerd. Maar nog meer toen ik een jaar of 2 na onze start terloops hoorde dat we de grootste hairextensionsafnemer van Europa waren, was ik toch wel erg trots. Evengoed word ik nog altijd ontzettend blij van ontroerende mailtjes van klanten die erg tevreden zijn! Dat is toch waar we het uiteindelijk voor doen. Het mooiste uit mensen halen en ze meer of langer haar geven, zodat ze zelfverzekerd(er) de deur uit stappen.

Wat was jouw moeilijkste moment als ondernemer?
In 2009 vond ik dat we verder moesten groeien. We hadden destijds 1 salon in Hengelo en ik wilde niks liever dan uitbreiden. Ik moest iedereen om mijn heen, inclusief mijn eigen gezin, ervan overtuigen dat het beter was om te verhuizen naar Amersfoort. Centraal in het land, zodat we vanuit daar nog meerdere salons konden openen. Er waren weinig positieve reacties en menigeen snapte niet waarom. Immers hadden we toch een goedlopende zaak en een mooi huis? Toch hebben we in mum van tijd de knoop doorgehakt en ons huis in Hengelo verhuurd. We hebben toen letterlijk een aantal maanden op nog geen 50 m2 met ons gezin en 2 grote honden achter de salon in Amersfoort gewoond om te kijken of het een succes zou worden. Inmiddels hebben we locaties in Hengelo, Amersfoort, Den Bosch, Den Haag en Amsterdam en gelukkig een groter huis. Het heeft goed uitgepakt, maar het was een enorm risico en een hele beproeving voor ons gezin.

Ondernemen op hakken interview met Roos.

Welk advies wil je andere ondernemers geven?
Ik vertrouw altijd op mijn onderbuikgevoel. Hoe mooi iets ook kan lijken, voelt het niet goed dan doe ik het niet. Blijf realistisch en maak je eigen keuzes. Uiteindelijk draait het om jouw leven en zijn het jouw risico’s. Als ik iets in mijn hoofd heb wil ik mijn doel bereiken en doe ik er alles aan om daar te komen.

Welke quote zegt het meest over jou als ondernemer?
Niks zo onvoorspelbaar als Roos!

Ondernemen op hakken: 2017