fbpx

PRiMERO hairdo’s – a surprising glossy schrijft deze week uitgebreid over Beauty by Roos Hairextensions. Redactrice Dagmar van Doorn testte de mogelijkheden van hairextensions en de service van Beauty by Roos.

 

Celebritylokken – Party hairdo’s met hairextensions

Het is partytime! En met de feestdagen voor de deur verdienen je lokken een make-over. Met een haarverlenging kan je net zo glamorous de rode loper bewandelen als Beyoncé, Doutzen Kroes of Sarah Jessica Parker. Je kan natuurlijk gaan voor ‘clip-in’-haarstukjes, maar het meest spectaculaire effect krijgt je met hairextensions. De ‘permanente’ manier van haarverlenging is dé uitkomst voor een fabulous hairdo. Wanneer je niet gezegend bent met een volle bos of juist langer haar wil, bereik je met hairextensions het grootste effect. Clip-in extensions zijn makkelijk te bevestigen en je hoeft niet naar de kapper om ze te laten verwijderen. Nadeel is wel dat de clips elke dag opnieuw ingezet en gestyled moeten worden. Daarnaast kunnen clip-ins of haarmatten zichtbaarder zijn bij dun haar. Clip-ins zijn in veel salons, haartoko’s of online te bestellen. Let wel op dat deze zoveel mogelijk op je eigen haarkleur lijkt. Hairextensions zijn in meerdere lengtes en kleuren te krijgen en zijn synthetisch of van echt mensenhaar. Voordeel van synthetisch haar is dat het betaalbaarder is. Maar echt haar heeft een veel natuurlijker effect en blijft langer zitten. De strengen kunnen op meerdere manieren bevestigd worden door middel van lijm, vlechten, tape, weven of met wax op basis van warmte.

Veel salons hebben hun eigen methode. Het inzetten kan ruim drie uur duren, afhankelijk van hoeveel hairextensions er ingezet worden. Als je eigen haar vrij snel groet of dun is, heeft je haar binnen twee à drie maanden een ‘onderhoudsbeurt’ nodig. Heel belangrijk is dat je de extensions goed verzorgt. Houd je haar zo schoon mogelijk en was het maximaal om de dag. Gebruik alleen shampoos, conditioners en stylingproducten die vrij zijn van olie, alcohol en fruitzuren. Deze ingrediënten zijn slecht voor je extensions waardoor de wax los kan laten. Bij de meeste salons worden producten geadviseerd die geschikt zijn voor je haar. Ga nooit met nat haar slapen en doe het ’s nachts eventueel in een staart of vlecht, zo voorkom je klitten.
Aangezien je gemiddeld 100 haren per dag verliest, borstel je je haar van de punt tot het uiteinde. Hier heb je een speciale extensionborstel voor nodig die ook bij de aanzet van de extensions gebruikt kan worden. Je mag je haar gewoon föhnen en stijlen. Het is dan wel verstandig om een serum te gebruiken dat uitdroging voorkomt en bescherming biedt tegen de hitte. Gebruik vooral föhns en straigtners waar je de temperatuur mee kan regelen. Hiermee houdt je je lokken mooi en creëer je de beste party hairdo’s.

 

Dagmar liet extensions zetten

Helaas ben ik niet gezegend met een lekker volle haardos en moet ik noodgedwongen een ‘pittig’ kort koppie laten knippen. Mijn haren zijn zelfs zo dun dat ik dacht dat hairextensions niet voor mij weggelegd zouden zijn. Maar toen ik bij de salon van Beauty by Roos in Amsterdam een afspraak gemaakt had, bleek dat ook in mijn lokken hairextensions gezet konden worden, a dream come true! De kapster bracht 75 extensions in, met verschillende kleuren van 30 cm lang. Bij Beauty by Roos worden de extensions op twee manieren ingezet, door middel van warmte. Na een zit van 2,5 uur was mijn haar bijgesneden, gestyled en super lang! En het resultaat was fabulous. De eerste dagen moest ik wennen aan het slapen met hairextensions.

Nu draag ik ’s nachts een paardenstaartje en zit het ’s ochtends prima. Om de dag geef ik mijn haardos een wasbeurt en verder föhn, krul en stijl ik het. Het voelt net als mijn eigen haar alleen verdient het wat meer aandacht. En de party outfits en matching hairdo’s heb ik alvast bedacht voor de feestdagen! Meer informatie www.beautybyroos.nl
Dagmar na: “Wauw! Ik ben echt superblij met het resultaat”

Beauty by Roos Serum is speciaal geschikt om droog en beschadigd haar weer de perfecte glans te geven. Het serum biedt tevens bescherming voor het gebruik van warmtetangen en föhns. € 11,95, www.beautybyroos.nl

“Wauw! Ik ben echt superblij met het resultaat; Primero hairdo’s”