fbpx

Talkies Test – Beauty by Roos Hairextensions
-tekst Sanne van Kuijck-

 

“Hairextensions wonderland”,

zo noemt de salon Beauty by Roos haarzelf. De hairextensions specialist opende zojuist haar vijfde salon in Amsterdam-Zuid. Waar vroeger haar extensions nog zeer exclusief waren is het tegenwoordig niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Ik ging op bezoek in Amsterdam voor een fikse volumebehandeling!

Mooi vol, lang en verzorgd haar. Wie wil dat nou niet? Echter voldoet je eigen haar vaak niet aan deze wensen. Beauty by Roos Hairextensions heeft dé oplossing en trekt professionals uit de kast om je te voorzien van een betoverende coupe, door middel van perfect ingezette haarverlengingen. Deze middag ontmoet ik de oprichtster Roos van Binsbergen. “Na eerst wat jaren ervaring op te hebben gedaan in het vak maar ook in het bedrijfsleven opende ik in 2007 mijn eerste eigen salon. Vijf jaar later staan er inmiddels vijf salons in Nederland waarmee we praktisch landelijke dekking bieden.”

Beauty by Roos Hairextensions werd door Great Lengths uitgeroepen tot de beste Great Lengths salon van Nederland 2011 en 2012. Great Lengths is wereldwijd marktleider op het gebied van hairextensions en zij voorzien dan ook tout Hollywood en Bekend Nederland van een prachtige coupe.
Gezien ik zelf al jaren kamp met futloos haar en gespleten haarpunten ben ik hier aan het juiste adres voor een volumebehandeling. Voorafgaand aan de behandeling wordt het passend e merk (ze hebben meerdere merken), de juiste structuur en kleur geselecteerd. Er worden in totaal 75 Great Lengths extensions bij mij ingezet van 40 cm lang in twee verschillende tinten. De extensions zijn aan de wortel voorzien van een transparant waxje dat met behulp van de Ultra Sonic tang wordt bevestigd aan mijn eigen haar. Door middel van deze machine worden onhoorbare geluidsgolven geproduceerd. Door de wrijving van deze geluidsgolven wordt het waxje met geluidsgolven zacht gemaakt. De ultrasone machine produceert dus geen hitte om de binding te laten smelten. Op deze manier worden de extensions op een veilige en gezonde manier aan mijn haar verbonden en beschadigt mijn natuurlijke haar niet. Tweeënhalf uur ben ik onder de pannen, maar ik loop de deur uit met een perfect gestylde, geföhnde en geknipte look mèt volume in mijn haarpunten; the bigger the better!

Nieuwsgierig geworden? Breng een bezoekje aan www.beautybyroos.nl voor meer info en/of een Beauty by Roos salon bij jou in de buurt! Ook leuk weetje; je kunt je nieuwe hairextensions in drie of twaalf termijnen betalen (inclusief het uithalen van de extensions en het weer plaatsen van nieuwe). De extensions blijven gemiddeld 3 a 4 maanden zitten.

Talkies Lifestyle Magazine over Beauty by Roos