fbpx

TOPHAIR salonreportage: Beauty by Roos Hairextensions met vestigingen in Den Haag, Den Bosch, Amersfoort en Hengelo is de grootste speciaalzaak in extensions in Nederland.

 

Salonreportage – Beauty by Roos Hairextensions

Roos van Binsbergen werkte in de makelaardij en droeg al vanaf haar 17de hairextensions en wilde niet meer anders. “Moeilijk om ergens in het land de juiste kapsalon te vinden die aan mijn hoge eisen kon voldoen,” herinnert Roos zich. Op haar twintigste schreef zij een ondernemingsplan voor een speciale extensionssalon op hoog niveau. Vervolgens gaf zij haar baan op in de makelaardij, volgde een kappersopleiding en opende in haar woonplaats Hengelo haar eerste zaak. Deze zaak werd zo succesvol dat zij zeven dagen per week van 10 tot 22 uur aan het werk was.

 

Klanten van overal

Roos van Binsbergen: “Ik kreeg het steeds drukker omdat de klanten uit heel Nederland kwamen. Er kwamen zelfs mensen vanuit Duitsland en België. Toen ging ik op zoek naar een tweede salon op een centrale plek in Nederland en dat werd Amersfoort.”

Haar man Bart-Willem van Huizum werkte op dat moment nog in de ICT branche maar kwam al snel na de eerste uitbreiding erbij om zich met marketing en management van Beauty by Roos Hairextensions bezig te houden. Inmiddels zijn zij ook in Amersfoort gaan wonen. Vervolgens kwamen er nog filialen bij in Den Haag en Den Bosch.

“Eind van dit jaar zal er nog een vijfde zaak bij komen in Nederland,” zegt Bart-Willem. “Wij zijn dan aardig verspreid over heel Nederland en klanten hoeven minder ver te rijden om bij ons te komen, maar het zou zo maar kunnen dat wij nog meer vestigingen gaan openen. Wij hebben een draaiboek geschreven en kunnen daardoor heel snel een nieuwe salon openen.”

 

Drie systemen

Roos: “Voor dat wij überhaupt met een extensionssalon zijn begonnen, hebben wij eerst bij de universiteit van Twente een onderzoek naar de kwaliteit van de verschillende systemen en haarkwaliteiten in opdracht gegeven. Uit dit onafhankelijke onderzoek kwam naar voren dat Great Lengths voor ons de beste kwaliteit had.”

Beauty by Roos Hairextensions werkt met drie systemen, namelijk Great Lenghts, So Cap Original en Indian Gold. Op die manier kunnen zij verschillende kwaliteitsniveaus aanbieden. Doordat alle salons veel extensions op voorraad hebben, kunnen zij bijna alle wensen van klanten vervullen zonder dat er eerst haar besteld moet worden. Dat is een groot servicevoordeel waardoor deze organisatie zich kan onderscheiden van andere kapsalons.

 

Op kwaliteit letten

“Wij hebben nooit verwacht dat dit zo goed zou aanslaan, maar hebben vanaf dag 1 op kwaliteit gelet”, zegt Roos verheugd. “Ondanks dat wij ons puur en alleen in extensions hebben gespecialiseerd zijn alle medewerkers gediplomeerde kapsters. Wij concurreren niet met andere kapsalons omdat onze klanten gewoon bij hun vertrouwde kapper blijven en alleen voor extensions naar ons komen.” Volgens Bart-Willem zijn ongeveer 4% van hun klanten zelf kapster van beroep.

Nieuwe medewerkers krijgen eerst een training van vijf weken voordat zij in één van de salons aan te slag mogen. Zij leren hoe je kwalitatief goede extensions plaatst, maar krijgen ook duidelijkheid in het concept en hoe zij met klanten om moeten gaan. Roos: “Wij zoeken onze medewerkers in eerste instantie uit naar uitstraling en sociale vaardigheden en de kunstjes van het vak leren ze hier wel. Behalve vaktechnische trainingen organiseren we regelmatig ‘actuele uurtjes’ en beginnen nu met het schrijven van een eigen salonhandboek, zodat wij in alle zaken volgens dezelfde procedures kunnen werken. “

 

Sociale netwerken

Belangrijke marketingkanalen voor de zaak zijn, naast de website, de sociale netwerken Twitter, Facebook en G+ maar ook YouTube. Op die manier is er veel interactie met de klanten.

“Wij werken gemiddeld met hogere bedragen dan in de meeste kapsalons”, licht Bart-Willem toe. “Daarom kunnen klanten abonnementen afsluiten, bijvoorbeeld jaarabonnementen voor twee, drie of vier sessies. De klant kan dan het bedrag in maandelijkse termijnen betalen.”

Door het telefoonsysteem VOIP komen alle telefoontjes van klanten in alle zaken tegelijkertijd binnen. Wie het snelste is neemt op en verwerkt de afspraak in een gemeenschappelijk afsprakensysteem. Volgens Roos kunnen afspraken voor extensions niet online worden gedaan omdat zij de voorkeur geven aan een persoonlijke benadering. Het telefoonsysteem VOIP gaat via internet en staat toe dat je in principe overal ter wereld bereikbaar bent, intern en extern.

Ook in hun privétijd zijn Roos en Bart-Willem veel met de zaak bezig en werken voortdurend aan het verbeteren van het concept en het kwaliteitsniveau.

Infobox
Beauty by Roos Hairextensions

Gespecialiseerd in extensions, geen andere kappersdiensten

4 vestigingen: Den Haag, Den Bosch, Amersfoort en Hengelo.

Eigenaren: Roos van Binsbergen (29) en Bart Willem van Huizum (34)

Hebben samen een zoontje.

Team: 12 personen

Openingstijden maandags tot donderdags: 10 – 22 uur

Vrijdags en zaterdags: 10-18 uur

Extensions van: Great Lengths, So Cap Original en Indian Gold

Grootste Great Lengths salon van Nederland en 4e van Europa

Haarverzorgingsproducten: Schwarzkopf

Geautomatiseerd door Melissa

www.beautybyroos.nl

Twitter: @beautybyroos

Facebook: beautybyrooshairextensions