fbpx

Rapunzel

Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat. Wat heet, je hebt een bos haar waar Beyoncé, Kim Kardashian en Candy Dulfer nog een puntje aan kunnen zuigen.

Als je op je huwelijksdag ook fabulous voor de dag wil komen met zo’n mooie wrong in je haar of een filmsterren-look, kies dan voor hairextensions. Zelfs Maxima schijnt een flink haarstuk in te hebben gehad op 30 april, dus het kan de beste overkomen.

Uw WIT Wedding- testpanel ging op bezoek bij Beauty by Roos. Met vijf vestigingen in het hele land, is dit inmiddels dé specialist op het gebied van haarverlenging. Een beetje raar voelt het wel. Stukken nephaar in je eigen haar laten vast zetten. Alhoewel, helemaal nep is het niet, want het gaat hier om echt mensenhaar. Het haar is afkomstig van Indiase vrouwen die op bedevaart zijn geweest. De traditie wil dat ze bij de tempel hun lange lokken afknippen zodat iedereen weet dat ze de bedevaart hebben volbracht. Het haar belandde tot voor kort op een berg achter de tempel, tot een slimme Amerikaan hier geld in zag. Oprah Winfrey stuurde hier een research team op af en zo zag de hele wereld dat we hier gewoon worden uitgelachen door diezelfde Indiase vrouwen die het maar niet kunnen geloven dat er in het westen vrouwen rondlopen met hun afgeknipte haar. Overigens wordt het geld dat voor dit ‘tempelhaar’ wordt neergeteld onder andere gebruikt voor de bouw van ziekenhuizen, dus schuldig hoef je je er niet over te voelen.

Het merk dat bij mij gebruikt wordt, heet Hairloxx (www.hairloxx.com). Er gaan maar liefst 150 strengen in in drie verschillende tinten met namen als Valencia, Rome en London. Altijd al een wereld vrouw willen zijn. Het is een ingenieus werkje, want het inzetten vereist een vakmansoog. Karin, medewerker bij Beauty by Roos, is een pro en legt uit hoe het in z’n werk gaat. De strengen bevatten aan de bovenkant wax die vlak onder de hoofdhuid aan het eigen haar worden vastgeplakt. Dat gebeurt met warmte! Een speciaal apparaatje drukt de wax tegen het haar en in no time is het aan je eigen haar vastgelijmd.

Na ruim twee uur weet ik niet wat ik zie. Ben ik dit? Het is ongelofelijk maar waar en niet van echt te onderscheiden. Karin snijdt het haar vervolgens in lagen, zodat het natuurlijk valt en het net lijkt alsof je gewoon een van die mazzelaars bent met weelderig haar waar de meesten alleen maar van kunnen dromen. Als ik na afloop even langs ga bij een vriendin op haar werk om het resultaat te tonen, is ze ‘in awe’ net als haar collega’s.

En ikzelf? Ja, het is prachtig, maar ik moet enorm wennen. Misschien ben ik in mijn enthousiasme een beetje over de top gegaan. Want net als vele vrouwen heb ik altijd al graag mooi lang haar willen hebben. En kijk nou! Dat het verschil wel heel erg groot is, merk ik bij thuiskomst.

Niemand kan geloven dat ik dit ben. We zijn het er allemaal over eens: er moet nog een stukje af om de overgang iets natuurlijk te laten maken. Geen probleem, bij Beauty by Roos kan je altijd terugkomen om je haar gratis te laten bijsnijden. Ik ga naar mijn eigen kapper, net iets dichterbij. Ze complimenteert me met hoe vakkundig de strengen zijn ingezet en met de natuurlijke kleur. Maar knippen kan zij beter. Natuurlijk! Als ik er vijf centimeter afgehaald heb, voel ik me helemaal senang met mijn nieuwe ‘hairdo’. Een staart maken was nog nooit zo leuk en de complimenten zijn niet van de lucht.

Bye bye bad hair days!

Wit Wedding Magazine