fbpx

GreatLengths is een hairextensionsproducent. Beauty by Roos heeft rvoor gekozen om niet meer met Great Lengths te werken.

GreatLenghts platina partner Beauty by Roos

GreatLenghts platina partner

Oorsprong

In 1991 is GreatLengths opgericht door de voormalige directeur / eigenaar David Gold. Hij had namelijk als eerste in de wereld een verdikkingssysteem ontwikkeld dat meteen ook lengte kon creëren. Dit werden de hairextensions zoals we deze nu nog steeds kennen. Doordat  hij de bedenker van de hairextension is, hebben zij de voorsprong op de concurrentie altijd weten te behouden. Great Lengths is actief in 60 landen over de gehele wereld. In 2011 heeft David Gold het bedrijf verkocht. Hierna is hij Gold Fever gestart.

Productie van Great Lengths Hairextensions

De natuurlijke hairextensions van Great Lengths worden als volgt gemaakt;

1. Van specifieke tempels in India wordt de beste kwaliteit haar gekocht
2. De haren worden gewassen en ontluisd
3. Gedurende 20 dagen worden de haren gedepigmenteerd; alle kleur wordt uit het haar gehaald waardoor grijs-wit haar overblijft.
4. Hierna wordt het haar weer op de gewenste kleur gebracht
5. De haren worden voorzien van waxjes en op de juiste lengte gemaakt
6. Voorzien van een verpakking worden de extensions wereldwijd verstuurd

Doordat het depigmenteerproces zolang duurt, blijven de haarschubben intact. Dit is één van de grootste voordelen van de goede kwaliteit van de hairextensions van Great Lengths.

Kleuren en kleurvastheid

Er zijn meer dan 50 kleuren in het assortiment om zo aan de eisen van elke klant te kunnen voldoen. Deze kleuren verkleuren niet onder invloed van externe factoren. De kleurvloeistof die door Great Lengths wordt gebruikt om de hairextensions weer op kleur te brengen, is één van de best bewaarde geheimen van Great Lengths.

Hairextension-machines

Great Lengths innoveert veel, ook in de machines waar de GreatLengths extensions mee gezet worden. De laatste machine is de Ultrasonic 5000 welke op basis van geluidsgolven werkt. Hierdoor is de behandeling veiliger dan het stijlen van het haar met bijvoorbeeld een stijltang.

Hairextensions verzorgingsproducten

Great Lengths heeft haar eigen verzorgingslijn ontwikkeld welke speciaal geschikt is voor haar met hairextensions. De verzorgingsproducten bestaan uit diverse shampoos, conditioners, haarmaskers en het Anti Tap Water welke speciaal vocht inbrengende ingrediënten bevat. Natuurlijk mogen de speciale Great Lengths haarborstels niet ontbreken.

Tomorrow’s Look

Op basis van de stylen en kleuren uit de fashion industrie, creëert Great Lengths de Tomorrow’s Look. Ieder jaar brengt Great Lengths dit boek in een aantal versies uit, met daarin trendy kapsels welke met de natuurlijke en onzichtbare hairextensions van Great Lengths te maken zijn.

GreatLengths Gold Trophy

Bijna ieder jaar organiseert GreatLengths de Gold Trophy. Deze internationale wedstrijd tussen top-hairstylisten is altijd een hele happening. Het staat alle kapsalons vrij om aan deze prestigieuze wedstrijd deel te nemen. Het is “de Coiffure Award van de hairextensionsbranche”. Alle 1500 Great Lengths salons uit Nederland mogen meedingen naar deze prijs. De wedstrijd beslaat meerdere categoriën; Lang haar, Avant Garde, Tomorrow’s Look en Mannen. In 2012 werd Beauty by Roos Hairextensions bekroond met de belangrijkste oeuvre prijs tijdens de Great Lengths Gold Trophy: “Extensionist of the Year”.