fbpx

Indian Gold Extensions is een van oorsprong Nederlands merk hairextensions. Het is gevestigd in Rotterdam.

Indian Gold extensions

Oorsprong van Indian Gold

In 2005 is Pimp my Hair opgericht door de huidige eigenaar en in 2006 is het merk Indian Gold door haar geregistreerd bij het merkenregister. Indian Gold is actief in Nederland en daarbuiten.

Producten van Indian Gold Extensions

Naast hairextensions met keratine bondings heeft Indian Gold ook I-tip microring extensions, Loop microring extensions, hairwefts en skin wefts. Naast de haarproducten worden er ook diverse verzorgingsproducten aangeboden door Indian Gold Extensions. Deze zijn bijvoorbeeld van l’Oreal en Farouk.

Kleuren, structuren en lengtes van Indian Gold Extensions

Indian Gold heeft 20 standaard kleuren in haar assortiment. De extensions behouden de kleur goed. In de keratine bonding extensions zijn 5 structuren beschikbaar (Straight, Slight Wavy, Body Wavy, Curly en Tight Curly) in de andere producten meestal 3 structuren. De diverse Indian Gold extensions worden aangeboden in 30, 40 en 50 cm.

Productie van Indian Gold

De extensions van Indian Gold Extensions onderscheiden zich van de goedkopere extensions door de kwaliteit van de extensions. De leverancier van Indian Gold droogt de extensions zodat deze zacht en glanzend worden. Naast deze glans en zachtheid heeft Indian Gold Extensions ook een uitgebreid assortiment van verschillende haarstructuren (Straight, Slight Wavy, Body Wavy, Curly en Tight Curly). De extensions worden aangeboden in keratine bonding extensions en microring-extensions. De eerste groep wordt vastgezet door middel van een waxje van keratine dat door middel van warmte wordt vastgezet in het haar. De microring extensions zijn er in twee varianten; I-Tip en Loop microring extensions.

Indian Gold Wefts

Indian Gold Extensions biedt twee soorten wefts; hairweft welke ingevlochten, geclipt, geringt en gesmolten kunnen worden en Skinweft welke doormiddel van een plakstrip aan het haar geplakt worden. Beide wefts worden machinaal gemaakt. De hairwefts kunnen ook voorzien worden van een visdraad zodat deze als flip-in hair extension kunnen worden gebruikt.  De beschikbare structuren zijn Straight, Slight Wavy, Body Wavy en Curly allen in 50 cm lengte.

Juridische structuur

Het bedrijf is per december 2009 als Besloten Vennootschap ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24378832. Overige handelsnamen van Indian Gold zijn Goldmember holding BV, World Hair Hair Extensions and Supplies en Pimp My Hair. In 2011 heeft Indian Gold de domeinnaam Hairextensions4you toegevoegd naast nog 33 andere domeinnamen. Volgens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel werken er 3 personen bij Indian Gold Extensions.

Marktpositie Indian Gold

Indian Gold Extensions staat op de 8e positie in de top 10 van Nederlandse aanbieders van hairextensions (bron: marktmonitor 2011).