fbpx

Socap hairextensions is een Italiaanse hairextensionsproducent. Het hoofdkantoor van Socap is gevestigd in Napels, Italië. In Napels werken 20 personen op kantoor en 30 in de fabriek waar de hairextensions gemaakt worden.

Socap hairextensions

Oorsprong van Socap Hairextensions

Socap vindt zijn oorsprong in Napels, Italië. De familie Di Biase hadden in de jaren negentig van de vorige eeuw het hairextensionsmerk So cap opgericht. Na ruzie in de familie zijn de drie boers ieder een eigen weg ingeslagen en ontstonden de merken Original Socap, Euro Socap en SO.CAP. USA Hair Extensions.  So cap wordt bestuurd door de heer Di Biase en opereert met distributeurs en importeurs wereldwijd.

Productontwikkeling binnen Socap

Om steeds verder te ontwikkelen en nieuwe markten aan te boren werden, door Socap, steeds nieuwe producten ontwikkeld. Nieuwe merken maar ook nieuwe producten werden aan het productenpallet toegevoegd. Naast traditionele hairextensions werden ook andere producten bedacht of gekopieerd van collega’s in de markt.

Het productenpallet:

Hairextensions van echt haar

Hairextensions van synthetisch haar

Hairweave, wefts en hairweaving

Clip-In producten

Tools

Hairextensions van echt haar

Hairextensions van echt haar: Deze productengroep vormt de oorsprong van So cap. Hairextensions, gemaakt van haar uit India, worden in Napels voorzien van een keratine bonding waarmee de hairextensions vastgezet worden in het haar. Om een bredere doelgroep te bedienen produceert Socap verschillende sub-merken met verschillende kwaliteiten:

The Classic Line (beste prijs/kwaliteit verhouding),

Elegance en Eclectica (duurdere segment),

Hair Lucy en Di Biase Hairextensions (goedkopere segment).

Socap Hairextensions; The Classic Line

Dit is de basis van alle andere Socap merken en tevens de meest succesvolle Socap hairextension wereldwijd. Gemaakt van 100% remy (alle haarschubben dezelfde kant op) Indiaas haar. Beauty by Roos Hairextensions gebruikt deze lijn omdat deze de beste kwaliteit / prijs verhouding heeft.

Socap; Elegance

Elegance is de naam van de range hairextensions die erg stijl en zacht zijn. Deze hairextensions worden tijdens de productie voorzien van een siliconelaagje die het haar zo stijl en zacht houdt. Deze siliconelaag verdwijnt langzamerhand gedurende de draagtijd door het wassen en stylen van het haar.

Socap; Eclectica

De duurste hairextensionslijn van Socap heeft de naam Eclectica gekregen. Deze haren zijn langzamer ontkleurd dan de andere merken van Socap en daarna voorzien van een siliconenlaag. Hierdoor voelen deze extensions erg zacht aan en blijven ze gedurende de draagtijd beter dan de andere merken van Socap. De prijs / kwaliteitverhouding staat bij Eclectica echter wel onder druk.

Socap; Hair Lucy

In de basis zijn deze extensions dezelfde extensions als de Classic Line alleen is dit haar sneller en agressiever bewerkt. Hierdoor is de kwaliteit achteruit gegaan en daarmee is de prijs / kwaliteitverhouding niet in balans.

Socap; Di Biase

Een goedkoper zusje van Hair Lucy kreeg de achternaam van de eigenaar Luigi, hij noemde deze hairextension Di Biase. Luigi Di Biase had de visie om ook het goedkopere marktsegment in de hairextensionsbranche te willen bedienen. De plukken van Di Biase zijn hierdoor iets lichter wat betekent dat de hairextensions minder dik zijn. Hierdoor kunnen er meer extensions uit een kilo haar gemaakt worden waardoor de prijs per extension lager is.

Hairextensions van synthetisch haar

Socap produceert ook extensions van synthetisch haar. Vlechten, dreads, diverse clip-in producten en hairextensions met glitters zijn hier voorbeelden van. De normale hairextensions van Socap zijn wel van echt haar gemaakt.

Hairweave, wefts en hairweaving

Machinaal geweven haarwefts van echt en synthetisch haar, worden door Socap al jaren geproduceerd in stijle-, slag en krulstructuren.

Socap Clip-In producten

Clip-In’s: Socap produceert ook kant en klare clip-ins welke in het haar geclipt kunnen worden. De Socap hairweaves kunnen tevens voorzien worden van losse clips waardoor deze als clip-in gedragen kunnen worden. Niet gemaakt om permanent te kunnen dragen.

Hairextension Tools

So cap heeft diverse tools ontwikkeld om hairextensions in te zetten en te verwijderen. Van dure ultrasone en infrarood apparaten tot goedkopere warmtetangen. Verder produceren zij ook verwijdervloeistoffen, verwijdertangen, beschermplaatjes, kleurenwaaiers en andere benodigdheden.

Juridische structuur van Socap Hairextensions

Socap is een Italiaanse bv, welke ingeschreven staat in het handelsregister van Napels als Db.F. So.Cap. SRL. De eigenaar en directeur is de heer Di Biase.

Marktpositie

Socap neemt de tweede plaats in, in de hairextensions markt in Nederland, na Great Lengths en voor Balmain Hair (bron: marktmonitor 2011).