Veelgestelde vragen

Beauty by Roos (21)

Kan ik Hairextensions als cadeau geven?

Een heel leuk idee! Geef je moeder voor moederdag hairextensions of een cadeaubon van Beauty by Roos Hairextensions. Deze cadeaubon kun je natuurlijk ook aan een vriendin geven voor haar verjaardag. Verras je Valentijn met hairextensions en het geluk zal je altijd toelachen.

 

Geef eens hairextensions cadeau

Permalink.

Maakt Beauty by Roos Hair extensions ook Trouwkapsels?

Natuurlijk maken wij trouwkapsels door middel van hair extensions. Ons advies is altijd om 3 tot 4 weken voor je bruiloft de hair extensions te laten plaatsen. Hierdoor ben je namelijk in de gelegenheid om diverse kapsels te proberen voordat de grote dag is aangebroken. Het is echter niet zo dat wij je kapsel op je huwelijksdag voor je komen stylen. Daar zijn andere kapsters flexibeler in.

Je kunt ons trouwens vinden in Love It Wedding Magazine en Bruid en Bruidegom.

 

Trouwkapsels met hairextensions

Permalink.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een salon?

Bewezen kwaliteit is het aller belangrijkste. Kijk goed rond op internet of vraag vriendinnen wat ze van een salon weten. Natuurlijk wil je ook garantie op je behandeling en op de hairextensions.

 

Welke salon kies je voor hairextensions?

Permalink.

Kun je garantie krijgen op hairextensions?

Ja, je kunt garantie krijgen op je behandeling met hairextensions. De professionele salons in het land geven garantie op hun behandeling en de hairextensions die zij leveren. De ene salon geeft garantie op uitgevallen plukjes, de andere salon alleen op productiefouten en weer een andere salon geeft je garantie op alles. Kies de salon en de garantie die bij je past. Wist je dat wij de eerste waren die deze garantie invoerden in Nederland? Lees meer over onze garantie op hairextensions.

 

Garantie op hairextensions

Permalink.

Is het normaal dat ik moet betalen voor het verwijderen van hairextensions?

Ja, het is normaal dat je voor deze behandeling moet betalen aangezien het arbeidsuren van je kapster zijn. Sommige salons verwerken het verwijderen in de kosten bij het inzetten van de extensions, andere salons geven korting op het verwijderen bij het opnieuw plaatsten van nieuwe hairextensions.

 

Het verwijderen van hairextensions

Permalink.

Ik heb geen ervaring met hairextensions. Waar moet ik op letten?

Zorg er voor dat u een afspraak maakt bij een salon die gespecialiseerd is in hairextensions en waar je garantie krijgt. Je kunt best aan je kapster om een certificaat van bekwaamheid te vragen. Een kappersdiploma wil namelijk nog niet zeggen dat men ook hairextensions kan zetten.

Kies daarnaast niet meteen voor het goedkoopste merk want goedkoop is duurkoop.

 

Waar moet je op letten bij hairextensions?

Permalink.

Hoe lang zijn ze bezig met het zetten van 100 hairextensions?

Per salon is dit afhankelijk. Gespecialiseerde salons zetten 100 extensions in 1 uur, anderen doen dat in 5 uur. Ervaring is hierbij belangrijk alsmede de kwaliteit van het inzetten. Informeer jezelf goed door bijvoorbeeld ook te vragen naar eventuele uitval van plukjes. Je hebt er namelijk niets aan dat je in 1 uur klaar bent en dat je de helft van je extensions verliest gedurende de vier maanden dat je ze gaat dragen. Bij Beauty by Roos Hairextensions doen we tussen 50 en 60 minuten over het zetten van 100 hairextensions.

 

Hoe snel worden 100 hairextensions gezet?

Permalink.

Behandelingen (30)

Hoe zetten ze hairextensions vast in je haar?

Er zijn verschillende manieren om hairextensions vast te zetten in je haar. Clip-in, tape of clip-tape extensions kun je zelf aanbrengen maar deze kun je niet dagelijks dragen. Dit is te schadelijk voor je haar doordat het gewicht te veel aan de clips trekt. Wax-extensions kun je wel laten zitten gedurende 4 maanden.

Hairextensions worden door middel van een bonding (wax / keratine of kunststof lijmsoort) aan je eigen haar bevestigd. Dit kan ook gebeuren door microringen, vlechtjes, plakstrips of clips. Extensions mogen maximaal vier maanden blijven zitten waarna ze weer professioneel verwijderd moeten worden. Lees hiermeer over onze werkwijze.

 

Hoe zetten ze hairextensions vast in je haar?

Permalink.

Hoeveel hairextensions heb ik gemiddeld nodig?

Gemiddeld worden er in Europa tussen de 125 en 150 hairextensions per volledige haarverlenging geplaatst. Voor een volumebehandeling worden tussen de 50 en 100 extensions gebruikt. Mensen met een hele volle bos met haar kunnen wel 200 tot 250 extensions nodig hebben. Het zetten van hairextensions is maatwerk en dus niet in één gemiddelde uit te drukken.

 

Hoeveel extensions heb jij nodig?

Permalink.

Hoeveel hairextensions mag ik onder normale omstandigheden verliezen gedurende 4 maanden?

Als professionele regel geldt er in de markt dat je maximaal 10% van je extensions mag je verliezen. Als je een haarverlenging van 150 hairextensions hebt laten zetten mag je dus maximaal 15 hairextensions gedurende de vier maanden verliezen. Dit is wel onder voorbehoud van het gebruik van de juiste verzorgingsproducten.

 

Hoeveel hairextensions mag ik verliezen?

Permalink.

Hoe lang duurt een haarverlenging van 150 hairextensions?

Gemiddeld ben je hier tussen de 1,5 uur en 5 uur mee bezig. Dit ligt aan de snelheid die je kapster heeft ontwikkeld door ervaring uit het verleden.

Bij Beauty by Roos Hairextensions doen we gemiddeld 1,5 uur over deze haarverlenging.

Een haarverlenging in gemiddeld 3 uur.

Permalink.

Hoe lang duurt het om hairextensions te zetten?

Het ligt natuurlijk helemaal aan het aantal extensions dat je laat zetten. Gemiddeld ben je bij een in hairextensions gespecialiseerde salon sneller klaar dan bij een kapsalon aangezien de hairextensionsalon veel meer extensions zet dan de kapsalon. Het heeft dus niet met de kwaliteit te maken maar met de snelheid en handigheid van het zetten.

Voor het zetten van 150 hairextensions ben je bij de hairextensionsalon gemiddeld tussen de 2 en 5 uur bezig, bij de kapsalon kan dit soms 3 uur langer zijn. Bij Beauty by Roos Hairextensions ben je gemiddeld 2,5 uur kwijt voor een haarverlenging inclusief knippen, snijden en in model föhnen.

Hoeveel tijd voor hairextensions?

Permalink.

Ik heb een chemokuur gehad. Kan ik problemen verwachten als ik hairextensions laat zetten?

Ja. Helaas heeft de chemokuur nog enkele maanden tot jaren invloed op je haar. Hierdoor zal elke salon je afraden om hairextensions te nemen. Laat eerst je haar goed aansterken. Je mag natuurlijk een vrijblijvende afspraak maken voor deskundig advies.

Hairextensions en chemokuur, helaas geen goede combinatie

Permalink.

Waarom heb ik een enorme knoop in mijn haar? Ligt dit aan de hairextensions?

Het kan zijn dat er niet remy haar gebruikt is in je extensies. Ga hiermee terug naar je salon. Zij kunnen beoordelen of het een productiefout is of dat het iets anders is. Verkeerde bewegingen bij het wassen van de haren kan ook zorgen voor klitvorming alsmede het extreem laten verdrogen van het haar. Hierdoor zal het eerder problemen geven. Zorg ervoor dat in een salon niemand aan je haar gaat trekken aangezien je dan haarschade krijgt. Je kunt ook altijd in één van onze salons terecht voor oprecht en eerlijk advies.

 

Knopen in hairextensions

Permalink.

Zijn hairextensions zwaar voor je haar?

Je eigen haar kan het gewicht van de hairextensions makkelijk dragen. Echter zullen er in de vier maanden dat je de hairextensions draagt, op een natuurlijke wijze, eigen haren uitvallen. Normaal verlies je ongeveer 100 haren per dag. Normaal vallen deze haren op de grond of blijven je achter in je borstel. Wanneer ze echter blijven hangen in het waxje van de extension zal dit plukje zwaarder worden voor het plukje eigen haar. Hierdoor kun je de hairextenions beter niet langer dan 4 maanden dragen aangezien dit plukje steeds zwaarder wordt en aan minder eigen haren hangt. Waarschijnlijk heb je dan ook geen garantie meer bij je salon.

 

Het gewicht van hairextensions.

Permalink.

Ik heb meerdere hairextensions verloren. Wat moet ik doen?

Het is heel normaal dat je enkele hairextensions verliest. Is dit echter meer dan 10% van je volledige verlenging of volumebehandeling dan is er wellicht iets niet goed. Ga met het probleem, en de uitgevallen plukjes, terug naar de salon waar je ze hebt laten zetten. De salon zal vast een goede oplossing met je treffen.

 

Verloren hairextensions, wat doe je ermee?

Permalink.

Heb ik een probleem als ik een boblijn heb en hairextensions wil?

Nee hoor, als je een langere bobline hebt is dit geen probleem, houdt er echter wel altijd rekening mee dat je haar lang genoeg is om de waxjes af te dekken of om er een model in te creëren. Twijfel je? Dan mag je ook altijd een foto mailen naar ons. of op afspraak langskomen voor advies in één van onze salons.

 

Van bobline naar lang haar

Permalink.

Draagtijd (15)

Hoe lang kan ik hairextensions laten zitten?

Om eventuele haarschade te beperken is het niet aan te raden om hairextensions langer dan 4 maanden te laten zitten. De hairextensions zijn na 4 maanden namelijk zodanig uitgegroeid dat het gewicht van de extensions een te zware belasting wordt voor je eigen haar. Na vier maanden vervalt ook de garantie op hairextensions, zoals wij die geven.

 

Hoe lang blijven hairextensions zitten?

Permalink.

Ik heb mijn hairextensions nu 7 maanden in. Is het normaal dat ze beginnen te klitten?

Ga zo snel mogelijk naar een salon om ze te laten verwijderen. Hairextensions mag je maximaal vier maanden dragen. Na de vijfde maand kan er namelijk haarschade gaan ontstaan. Zeven maanden is echt te lang. De extensions worden namelijk te zwaar voor je eigen haar.

 

Extensions worden te zwaar

Permalink.

Kan ik hairextensions zelf uithalen?

Ja, het is mogelijk om zelf je extensions uit te halen. Wanneer u de juiste vloeistof en een tangetje hebt. Voorzichtigheid is hierbij echter geboden aangezien de meeste haarschade veroorzaakt wordt bij het verwijderen van hairextensions.

 

Uithalen van hairextensions

Permalink.

Ik verlies veel haren uit mijn hairextensions. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat de bondingen niet goed genoeg zijn aangedrukt tijdens het zetten. Ook is het mogelijk dat er een verkeerde wax of bonding gebruikt is waardoor de aanhechting met de losse haren slecht is. Gebruik altijd een goede shampoo die de waxjes niet aantast want dit kan ook een mogelijke oorzaak van haarverlies uit je extensions zijn.

 

Haarverlies uit hairextensions

Permalink.

Ik heb meerdere hairextensions verloren. Wat moet ik doen?

Het is heel normaal dat je enkele hairextensions verliest. Is dit echter meer dan 10% van je volledige verlenging of volumebehandeling dan is er wellicht iets niet goed. Ga met het probleem, en de uitgevallen plukjes, terug naar de salon waar je ze hebt laten zetten. De salon zal vast een goede oplossing met je treffen.

 

Verloren hairextensions, wat doe je ermee?

Permalink.

Hairextensions (60)

Ik heb erg dun haar en wil graag hairextensions. Kan dit wel?

Dit kan zeker wel. Wanneer je fijn haar hebt kun je het beste een merk uitzoeken waarvan de origine India is. Uit India komt namelijk dunner haar dan uit bijvoorbeeld China. Chinees haar kun je gebruiken wanneer je erg dik haar hebt maar daarnaast is Chinees haar erg stijl. Als je dus een lichte slag in je eigen haar hebt, is het af te raden om Chinees haar te nemen als hairextensions. Sommige merken gebruiken wel Chinees haar dat ze behandeld hebben zodat het fijner van structuur is geworden.

Hairextensions; een uitkomst voor mensen met dun haar

Permalink.

Ik wil hairextensions en een andere haarkleur. Wat kan ik het beste doen?

Wanneer je een totale make-over van je look wilt kun je het beste eerst je haar in de gewenste kleur verven of blonderen. Ga hierna naar je salon om de juiste kleur en lengte uit te zoeken. De betere salon zal je haar hierna netjes afwerken (föhnen, snijden knippen etc.) waarna je meteen van je nieuwe look kunt genieten.

 

Een andere haarkleur en hairextensions

Permalink.

Kun je bruine hairextensions ook blond verven of blonderen?

Ja, dit kan bij sommige merken. Let er wel op dat elke salon het zal afraden. Je kunt er ook vanuit gaan dat bij het blonderen van je extensions je garantie vervalt.

 

Het verven van hairextensions

Permalink.

Kun je hairextensions blonderen?

Dit is niet aan te raden aangezien hairextensions al zwaar beschadigd zijn door de ontkleuring. Beter is het om je haar te blonderen in de kleur die je graag wilt en daar dan in je salon de juiste kleur van hairextensions bij te zoeken. Er zijn vele blonde kleuren verkrijgbaar dus dat mag geen probleem veroorzaken.

 

Blonderen van hairextensions

Permalink.

Kun je hairextensions permanenten?

Sommige merken hairextensions kun je permanenten maar je garantie zal wel vervallen. De meeste echter niet. Laat je bij je salon goed voorlichten. We zouden de vraag eigenlijk moeten omdraaien, waarom zou je hairextensions willen permanenten. Het is namelijk beter om krul of natuurslag extensions te laten zetten. Deze zijn ook te verkrijgen en hierdoor voorkom je een schadelijke behandeling voor je haarextensies.

 

Permanenten van hairextensions

Permalink.

Kun je hairextensions verven?

Ja, vele hairextensions kun je gewoon verven net als de rest van je haar, niet alle merken hairextensions. Let er wel op dat de hairextensions de kleur beter vasthouden dan je eigen haar waardoor je je uitgroei eerder zal moeten aanpakken. Als je niet tevreden bent over je haarkleur is het beter om je haar eerst op kleur te verven en daar dan de juiste hairextensions bij te vinden. Sommige merken hebben wel 45 verschillende kleuren dus is er altijd wel eentje die past bij jouw haarkleur. Let er wel op dat alle garantie vervalt op het moment dat je je extensions gaat verven.

 

Verven van hairextensions

Permalink.

Maakt het uit of ik dure of goedkope hairextensions uitkies?

Duurdere hairextensions zullen, als het goed is, beter van kwaliteit zijn. Dit houdt in dat ze indirect ook minder verzorging nodig hebben. Wanneer je goedkopere extensions neemt zul je dus meer werk hebben met het föhnen, stylen en verzorgen van je haar. Hierdoor ben je wellicht ook meer geld kwijt aan goede verzorgingsproducten. Per saldo kan het best zo zijn dat je even duur uit zult zijn. De keuze voor een goedkope of dure hairextension is erg persoonlijk.

Kies je dure of goedkope hairextensions

Permalink.

Welke lengte van hairextensions moet ik kiezen als ik het haar tot op mijn BH bandje wil hebben?

Hairextensions Lengte indicatie, hoe lang zijn mijn extensions?

40 cm komt tot op je BH bandje, 30 cm tot op je schouder en 50 cm tot onder je bandje. 60 cm hangt op je riem. Hou er wel rekening mee dat er ook nog een model in geknipt moet worden om je eigen haar aan te sluiten op de lengtes. Hierdoor zul je wat lengte moeten inleveren. Hieronder hebben we de hairextensions lengte indicator weergegeven. Het geeft een globale indicatie van de lengte van hairextensions op je rug.

 

Hoe lang wil jij je hairextensions?

 

Permalink.

Zijn hairextensions duur?

Hairextensions zijn een met de hand gemaakt intensief product. Vooral de verwerking van het haar tot een extension maakt het product duur. Ook in de wereld van hairextensions betekent dat kwaliteit meer kost. Er zijn al redelijk goedkope extensions met een redelijke kwaliteit maar daar zul je meer aandacht en verzorging aan moeten geven. Duurdere extensions zijn vaak gemaakt van remy haar welke het meest natuurlijk is en daardoor met minder verzorging af kunnen. Wel is de basisverzorging erg belangrijk. Standaard zijn alle hairextensions namelijk beschadigd haar omdat het verwerkt en ontkleurd is. Een goede shampoo en conditioner en minimaal eens per week een masker zijn een echte must. Bekijk ook onze hairextensionsprijslijst.

 

Waarom zijn hairextensions zo duur?

Permalink.

Welke lengte van hairextensions kan ik kiezen?

Hairextensions Lengte indicatie, hoe lang zijn mijn extensions?

De verschillende merken hairextensions hebben ook verschillende lengtes. Het begint al bij 15 cm voor haarvolume waarna 20 cm, 25 cm, 30 cm, 40 cm, 45 cm, 50 cm, 55 cm en 60 cm gangbare lengtes zijn. Langer kan maar dan kom je in het bijna maatwerk terecht waardoor je veel zult gaan betalen. Hairloxx heeft bijvoorbeeld twee lengtes; 35-40 cm en 55-60 cm. Op de hairextensionsprijslijst vind je het aanbod van Beauty by Roos Hairextensions. Hieronder hebben we de hairextensions lengte indicator weergegeven. Het geeft een globale indicatie van de lengte van de extensions op je rug.

 

Lengtes van hairextensions

Permalink.

Wat kan ik het beste doen wanneer ik voor de eerste keer hairextensions proberen wil?

Wilt u een keertje hairextensions proberen? Laat u dan goed adviseren en kijk rond op internet. Hairextensions zijn zeer persoonlijk en daardoor is geen standaard oplossing mogelijk. Kies de salon die bij je past.

Hairextensions proberen?

Permalink.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een merk hairextensions?

Iedere hairextension heeft een andere structuur, kwaliteit en prijs. Bij ieder haar past een andere extension. Kies een haarsoort welke bij jou haar structuur past, de methode welke je het meest aanspreekt en kijk dan wat binnen je budget valt. Duurder haar hoeft niet per definitie een betere kwaliteit te hebben!

 

Het maken van de beslissing om hairextensions te willen nemen is vaak van financiële aard. De initiële kosten worden verhoogd met professionele producten ontworpen om de extensies, evenals de natuurlijke haar, gezond te houden; extensies vergen doorgaans meer voeding. Een onervaren stylist kan een verkeerd merk kiezen waardoor deze slechte keuze kan leiden tot beschadiging van het haar. Zorg dat je een zeer ervaren specialist kiest.

 

Hoe bepaal je het hairextensionmerk dat bij jou past?

Permalink.

Moet je wennen aan hairextensions?

Ja. Aan elke verandering van je kapsel moet je wennen, zo ook aan hairextensions. Na enkele dagen merk je er echter niets meer van want je kunt hairextensions normaal borstelen, wassen, föhnen en noem maar op. Verzorg je haar in ieder geval goed.

 

Moet ik wennen aan hairextensions?

Permalink.

Mijn hoofdhuid gaat irriteren. Waar kan dit aan liggen?

Bij mensen met een gevoelige hoofdhuid kunnen tot enkele dagen na het zetten gevoeligheden optreden. Wanneer dit na enkele dagen niet over gaat neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de salon waar je de hairextensions hebt laten zetten. Zij zullen je hierbij assisteren en adviseren. Wanneer je kapster je niet wil helpen, bel dan gewoon een ander. Jouw probleem moet opgelost worden.

 

Irritatie van hairextensions

Permalink.

Klopt het dat blonde hairextensions slechter zijn dan andere kleuren?

Net als geblondeerd haar zijn de geblondeerde hairextensies ook beschadigd door de peroxide of andere blondeervloeistof. Probeer zo weinig mogelijk te blonderen en te verven. Blonde extensions hebben een zwaardere behandeling gehad dan donkere hairextensions. Hierdoor zijn de blonde haren, in de basis, slechter dan andere kleuren. Per merk extensions verschilt dit maar hou dus zeker rekening met extra voeden van het haar. De blonde kleuren van Great Lengths zijn net zo goed als de donkere kleuren aangezien het ontkleuringsproces hiervan veel rustiger gaat. Great Lengths heeft daardoor wel hele gezonde blonde hairextensions.

 

Blonde hairextensions

Permalink.

Kan ik mijn salon verplichten om uitgevallen plukjes terug te plaatsen?

Nee, helaas kun je dit niet verplichten. Iedere salon heeft andere richtlijnen als het gaat om garantie en het terugplaatsen van uitgevallen plukjes. Als je twijfelt aan een salon, kijk dan gewoon nog even verder totdat je een salon vindt die bij je past. Beauty by Roos Hairextensions geeft wel garantie op je behandeling.

 

Laat uitgevallen hairextensions terug plaatsen

Permalink.

Ik wil graag hairextensions maar hoe lang moet mijn eigen haar hiervoor zijn?

Wil je echt graag hairextensions? Kan het wel bij jouw kapsel?

Dit is zeer persoonlijk. Bij de ene persoon is het al goed mogelijk om een korte boblijn te verlengen, bij de ander is dit gewoon onmogelijk. Dit komt door de vorm van het hoofd en het kapsel. In het algemeen moet je haar minimaal 10 cm lang zijn maar voor een beter resultaat tussen de 12 en 15 cm gerekend vanaf de kruin achter op het hoofd. Extensions zetten blijft maatwerk.

 

Hoe lang moet mijn eigen haar zijn voor hairextensions?

Permalink.

Ik verlies veel haren uit mijn hairextensions. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat de bondingen niet goed genoeg zijn aangedrukt tijdens het zetten. Ook is het mogelijk dat er een verkeerde wax of bonding gebruikt is waardoor de aanhechting met de losse haren slecht is. Gebruik altijd een goede shampoo die de waxjes niet aantast want dit kan ook een mogelijke oorzaak van haarverlies uit je extensions zijn.

 

Haarverlies uit hairextensions

Permalink.

Hoe lang zijn ze bezig met het zetten van 100 hairextensions?

Per salon is dit afhankelijk. Gespecialiseerde salons zetten 100 extensions in 1 uur, anderen doen dat in 5 uur. Ervaring is hierbij belangrijk alsmede de kwaliteit van het inzetten. Informeer jezelf goed door bijvoorbeeld ook te vragen naar eventuele uitval van plukjes. Je hebt er namelijk niets aan dat je in 1 uur klaar bent en dat je de helft van je extensions verliest gedurende de vier maanden dat je ze gaat dragen. Bij Beauty by Roos Hairextensions doen we tussen 50 en 60 minuten over het zetten van 100 hairextensions.

 

Hoe snel worden 100 hairextensions gezet?

Permalink.

Heb ik een probleem als ik een boblijn heb en hairextensions wil?

Nee hoor, als je een langere bobline hebt is dit geen probleem, houdt er echter wel altijd rekening mee dat je haar lang genoeg is om de waxjes af te dekken of om er een model in te creëren. Twijfel je? Dan mag je ook altijd een foto mailen naar ons. of op afspraak langskomen voor advies in één van onze salons.

 

Van bobline naar lang haar

Permalink.

Hairextensions algemeen (93)

Er worden mij 250 hairextensions geadviseerd. Klopt dit wel?

Dit kan best wel kloppen aangezien het zetten van de hairextensions op ieder hoofd maatwerk is. Maar gemiddeld heb je ongeveer 150 hairextensions nodig. Bij dik haar en extreem dik haar kunnen dit er echter wel meer zijn. Wanneer je eraan twijfelt of het advies wel juist is vraag dan gewoon een andere salon.

 

Heb ik echt 250 hairextensions nodig?

Permalink.

Kan ik mijn eigen hairextensions maken?

Dat zou je kunnen doen wanneer je het goede haar hebt, geen schadelijke lijm of wax gebruikt voor de bonding, alle haren remy gesorteerd hebt, je ervoor zorgt dat je ze zonder schade weer kunt verwijderen etc. etc. etc. Makkelijk en vrijwel zonder schade achter te laten is het echter niet. Begin er dus niet aan zodat je geen haarschade krijgt door het besparen van enkele tientjes.

 

Zelf maken van hairextensions

Permalink.

Wat is het voordeel van hairextensions ten opzichte van clip in extensions?

Met hairextensions kun je douchen en ze blijven 4 maanden zitten. Clip in extensions zijn bedoelt om ze voor een dag of avond te dragen waarna je ze voor het slapen gaan dient te verwijderen. Clip in extensions kun je wel goed combineren met hairextensions. Een kleine opvulling voor je pony is met clip in extensions namelijk erg makkelijk te doen.

 

Extensions of clip-ins?

Permalink.

Wat is het voordeel van hairextensions ten opzichte van matten?

Hairextensions kun je goed borstelen en elke hairextensions hangt aan zijn eigen plukje haar. Bij wefts of matjes worden de haren door middel van microringen, vlechten of losse wax / bondingen aan enkele plukjes haar gehangen. Hierdoor is het gewicht dat aan deze plukjes hangt vele malen groter dan bij hairextensions. Wefts of matjes moet je na 6 weken laten verwijderen en opnieuw plaatsen waartegen je hairextensions 4 maanden kunt laten zitten. Verder is het heel persoonlijk wat je zelf fijner vindt.

 

Hairextensions of wefts

Permalink.

Moet ik rekening houden met mijn hairextensions als ik binnenkort op zonvakantie ga?

Jazeker, aangezien zon (UV licht), zee (zout water) en zwembadwater (chemicaliën) erg slecht zijn voor je haar. Draag je haar in een vlecht of steek je haar op met een vlecht wanneer je gaat zwemmen. Gebruik dagelijks een goede shampoo en conditioner en het liefst ook nog een haarmasker. Mocht je er toch mee willen gaan zwemmen, ga daarna dan douchen en borstel het dan eerst uit voordat je weer verder gaat zonnen. Anders kan het met klitten opdrogen waardoor je een uitdaging hebt bij borstelen.

 

Met je hairextensions op vakantie.

Permalink.

Waarom zie je bij sommige mensen de extensions wel zitten en bij anderen niet?

De plaatsing van hairextensions is op ieder hoofd maatwerk. Als de hairextensions te hoog of verkeerd geplaatst zijn kunnen de extensions zichtbaar worden. Ook wanneer de hairextensions te lang gedragen worden kunnen ze zichtbaar worden.

Wefts, matjes, clip-in’s of tape-extensions zie je veel vaker uit een kapsel steken dan wax hairextensions. Dit komt doordat de baan van de weft of clip-in wat harder is dan de eigen haren. Hierdoor kan een baan uitsteken wat natuurlijk geen gezicht is. De clips in clip-in extensions zijn van kunststof of ijzer gemaakt. Deze kunnen regelmatig voor een ongelijk lopend kapsel zorgen waardoor de extension gaat opvallen.

 

De onzichtbaarheid van hairextensions

Permalink.

Wanneer zien hairextensions er natuurlijk uit?

Hairextensions zien er natuurlijk uit wanneer de extension past bij je eigen haartype. Na het zetten van de extensions dient het goed gesneden te worden waardoor het weer aansluit bij je eigen haar. Hierdoor zien hairextensions er natuurlijk uit. Synthetische extensions glimmen te hard, deze zullen nooit op je eigen haar lijken. Hierdoor krijg je geen natuurlijk effect.

 

Hairextensions met glans of juist niet

Permalink.

Wat kan ik doen wanneer ik door de hairextensions pijn op mijn hoofd heb?

Als je pijn hebt van je hairextensions, ga dan terug naar de salon waar je ze hebt laten zetten. Zij zullen je helpen bij het vinden van een oplossing.

Wanneer zij je niet willen helpen, bel dan met één van onze salons voor deskundig advies.

 

Pijn van hairextensions?

Permalink.

Zijn hairextensions schadelijk voor je haar?

Hairextensions zijn niet schadelijker dan stylen of permanenten. Hairextensions zijn net zoals kleuren, permanenten, blonderen, stylen en föhnen slecht voor je haar. Het schadelijkste van hairextensions is de manier waarop ze verwijderd worden. Laat ook dit professioneel doen. Laat nooit de extensions met een warmte- of stijltang verwijderen. Haar met hairextensions moet voorzichtig behandeld worden waardoor het dus niet uit je eigen haar getrokken mag worden. Volg je echter de adviezen van de specialist op en laat je ze juist plaatsen en verwijderen dan zul je zien dat eventuele haarschade minimaal is.

 

Zijn hairextensions schadelijk of niet?

Permalink.

Zijn alle hairextensions van 100% menselijk haar?

Nee, helaas zijn er ook hairextensions die als menselijk haar verkocht worden terwijl dit geen menselijk haar is. Bij de grote officiële merken hairextensions kun je er van uit gaan dat het echt haar is.

 

Zijn hairextensions altijd van echt haar gemaakt?

Permalink.

Word je kaal van het dragen van hairextensions?

Nee, wanneer de hairextensions goed geplaatst en verwijderd worden is het bijna onmogelijk dat er kale plekken op je hoofd ontstaan. Het is altijd mogelijk dat je overgevoelig bent voor hairextensions of dat je plukjes verliest na een zwangerschap of bij het gebruik van medicijnen. Neem dan zo snel mogelijk contact op met je salon.

 

Kun je kaal worden van hairextensions?

Permalink.

Worden haren voor hairextensions vrijwillig afgestaan?

Ja. In India geloven ze in karma en het offeren van haar om weer rein te worden. Met het offeren van het haar geloven de vrouwen in India dat hun karma goed gezind is. In China wordt tevens het haar geofferd. Dit is op vrijwillige basis. Niemand wordt gedwongen om zijn haar af te staan. Vaak is het een lange reis naar de tempels waar het haar geofferd wordt. Dit is een belangrijke mijlpaal in het leven van deze pelgrims. De haren voor hairextensions werden vroeger gewoon verbrand door de tempels. Tegenwoordig verkopen de tempels het haar aan de hoogste bieder zodat van het geld de samenleving kan worden onderhouden. Zo is het offeren van haar een goede zaak geworden, niet alleen vanuit het oogpunt van het geloof van de bevolking maar ook uit het oogpunt van het verbeteren van de omstandigheden in de vaak arme landen van de wereld.

Wil je meer zien over het offeren van haar, kijk dan deze documentaire over hairextensions.

 

Offeren van haar voor hairextensions

Permalink.

Wist u dat over hairextensions?

 • Een haar niet ouder wordt dan 7 jaar;
 • Hairextensions helemaal niet slecht hoeven te zijn voor je eigen haar;
 • “Zure” regen erg slecht is voor je haar;
 • Great Lengths de bedenker van de hairextensions is;
 • Shampoo’s en conditioners voor droog haar positief geladen moleculen bevatten om de negatief geladen beschadigde haren beter te kunnen behandelen;
 • Het verwijderen van hairextensions zeer zorgvuldig dient te gebeuren om haarschade te voorkomen;
 • Permanenten en blonderen slechter zijn voor je haar dan het dragen van hairextensions;
 • Grijze haren minder snel uitvallen dan andere kleuren;
 • Hairextensions gewoon gekleurd kunnen worden;
 • Balmain Hair en Indian Gold Nederlands merken zijn;
 • Beauty by Roos Hairextensions de eerste was die garantie op hairextensions gaf;
 • Vitamine B helpt tegen haaruitval;
 • Er maar één haar tegelijk uit een haarzakje kan groeien;
 • Wanneer je kauwgom in je haar hebt dit gemakkelijk met pindakaas kunt verwijderen;
 • Je haar gezonder kan worden door gebruik van goede hairextensions;
 • Een satijnen kussensloop voor minder warrig haar zorgt zodat je het makkelijker in model kunt brengen;
 • Beauty by Roos Hairextensions de grootste van Nederland is;
 • Permanenten niet met alle merken hairextensions kan;
 • Stress en medicijngebruik kunnen zorgen voor haaruitval;
 • Hairextensions al meer dan dertig jaar bestaan;
 • De zon de vochtbalans in het haar verstoord waardoor je sneller gespleten punten krijgt;
 • De lengte van je haar genetische bepaald is;

Wist je dat over hairextensions?

Permalink.

Wie kent Balmain Hairextensions?

Balmain Hairextensions is een hairextensionsproducent met de roots in Parijs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Schipluiden in Zuid-Holland.

 

Oorsprong van Balmain Hairextensions

Balmain Hairextensions vindt zijn oorsprong in Schipluiden Nederland. Daar is de familie Guliker rond de jaren zeventig van de vorige eeuw begonnen. In die tijd is voormalig Euro Hair Fashion door het modehuis Balmain benadert voor een licentie in haarproducten. Daar Balmain zelf op zoek was naar een eigen pruikenproducent omdat vele modehuizen in die tijd een eigen pruikenlijn hadden. Hier is de naam Balmain Hair uit ontstaan.  Balmain Hair opereert wereldwijd en wordt aangestuurd vanuit Nederland.

 

Productontwikkeling door Balmain Hairextensions

Balmain hair is reeds dertig jaar actief in de wereld van haartoevoegingen en haarvervangingen. Van oorsprong is Balmain Hair een pruikenspecialist, zij maakten pruiken welke in die tijd veel verkocht werden door kappers. De overstap naar extensions was daardoor ook niet groot toen de pruik uit zijn gratie raakte. Sindsdien is zij continu aan het innoveren. Daar waar het begon met hairwefts (banen van haar welke ingevlochten konden worden) heeft Balmain Hair daarna ook de volgende producten ontwikkeld;

– Fill-in extensions
– Clip- In producten

– Tape Extensions
– Soft Ring Extensions
– Système Volume
– Luxury Styling & Care Line

 

Hairextensions

Hairextensions: welke Balmain Hair Fill-In extensions noemt. Dit zijn de normale extensions zoals gebruikelijk in de extensionsmarkt. Deze zijn verpakt per 10, 50 en 100 stuks. De laatste twee verpakkingen noemt Balmain Hair Value Packs.

 

Clip-In producten

Clip-In’s: producten die voor een avondje in het haar geclipt kunnen worden. Voorbeelden die Balmain Hair zijn; Lengths-extension, Complete Extension, HairMake-up producten (diverse kleuraccenten welke door middel van clips in het haar aan te brengen zijn) Elegance collectie (kant en klare staarten, knotjes en vlechten) Double-Hair (banen van echt haar voor haarverlenging of haarvolume) Tape Extensions (extensions voorzien van een Tape Applicatie). Sommige producten worden hiervan nog steeds geproduceerd, andere niet.

 

Wefts en hairweaving

Balmain Hair heeft ook wefts ontwikkeld die in het haar gevlochten, gewaxt (door middel van wax bondingen), gelijmd (door middel van speciale vloeibare liim), geclipt (door middel van clips) of door middel van ringetjes in het haar gezet kunnen worden. Balmain Hair noemt dit de Soft Blend Weaving techniek.

 

Tape Extensions

Balmain Hair is ook extensions gaan ontwikkelen welke te bevestigen zijn met een tape oplossing. Deze extensions worden aan het eigen haar geplakt.

 

Ring Applications

Een ontwikkeling van de laatste jaren is het vastzetten van extensions of banen van extensions zoals wefts, met ringetjes. Deze ringetjes worden vastgeknepen in het haar en brengen het eigen haar geen schade toe.

 

Balmain Système Volume

Om de high-end salons te voorzien heeft Balmain Hair het Systeme Volume systeem ontwikkeld. Dit is een snelle manier van het toevoegen van haar.

 

Haarverzorging

Verzorgingsproducten en stylingproducten ontwikkeld door Balmain Hair. De lijnen bestaan uit shampoo’s, conditioners, haarmaskers en dergelijke.

Permalink.

Wat zijn hairextensions?

Hairextensions zijn haartoevoegingen door middel van menselijk of synthetisch haar welke op verschillende wijze bevestigd kunnen worden. Hairextensions zijn alle soorten van haar in de vorm van matten, wefts, keratine of een ander soort van wax bonding, clip ins en andere soorten van haarvermeerdering.

Er zijn verschillende systemen voor het aanbrengen extensions, waarvan sommige duurzamer zijn dan andere. Ze worden aangeboden in diverse kleuren en texturen, en professioneel aangebracht door een bevoegde stylist, zijn hairextensions ontworpen om te mengen in en natuurlijk bewegen met iemands eigen haar, waardoor het moeilijk te zeggen de persoon die ze draagt.
Met hairextensions kun je extra volume creëren (het haar uitbreiden), extra lengte creëren of kleuraccenten aanbrengen in de vorm van high- of lowlights.

 

Welke soorten hairextensions zijn er?

Zowel de menselijke en synthetische hairextensions zijn beschikbaar en beide zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren, texturen, stijlen en lengtes. De hairextensions van echt haar zijn meestal duurder dan hun synthetische varianten maar deze zijn dan ook van hogere kwaliteit. Synthetisch haar is gemaakt van chemisch verwerkte vezels welke daardoor ook niet zo echt lijken en deze kunnen moeilijker te stylen zijn.
Hairextensions kunnen worden bevestigd op een aantal verschillende manieren, afhankelijk van het type haar, de hoeveelheid haar dat toegevoegd wordt, het budget en de levensduur van de hairextensions.

Wat zijn hairextensions nou precies?

Permalink.

Wat is Remy haar?

Remy haar is haar dat alle haarschubben dezelfde kant op heeft staan. Enkele merken hebben de haarschubben behouden, andere merken hebben geen haarschubben en zijn daardoor goedkoper. Haar met haarschubben dient bij de persoon die het haar schenkt (in India, China of andere landen) namelijk in één staart te worden afgeschoren. Alleen hierdoor kunnen de haarschubben dezelfde kant op blijven staan. Wanneer zo’n staart op de grond valt en alle haren komen door elkaar is het namelijk niet meer Remy te maken omdat je dan elke haar in de goede richting moet leggen. Goedkopere merken hairextensions kiezen ervoor om geen Remy haar te gebruiken aangezien dit sneller verzameld en goedkoper aangeboden wordt. Deze merken verwijderen de haarschubben van het haar zodat dit haar minder snel gaat klitten. Haar zonder haarschubben is zwaar beschadigd haar en heeft hierdoor intensieve verzorgingsproducten nodig. Voor dit haar zul je tijd moeten uittrekken voor de verzorging en styling. Lees meer over verzorging van hairextensions.

Wat is Remy hair?

Permalink.

Wat is het verschil tussen een haarverlenging en volumebehandeling?

Een haarvolume behandeling is om meer volume aan het haar te geven. Hierbij wordt gemiddeld uitgegaan van 75 hairextensions van de lengte van je eigen haar. Een haarverlenging dient ervoor om meer lengte te creëren. Doordat het kapsel na het zetten van de extensions wel moet “kloppen” zijn er voor een haarverlenging meer hairextensions nodig. Als er namelijk maar 75 hairextensions geplaatst zouden worden dan zie je de hairextensions er als een bosje onderuit hangen. Gemiddeld zijn er voor een haarverlenging tussen 125 en 150 extensions nodig. Hieronder hebben we de hairextensions lengte indicator weergegeven. Het geeft een globale indicatie van de lengte van de extensions op je rug.

 

Haarverlenging of volumebehandeling

Permalink.

Waaruit bestaat het waxje van hairextensions?

Meestal bestaat dit uit keratine (een chemische stof waar haren ook grotendeels uit bestaan) maar er zijn ook merken die kunststof of andere wax / lijmsoorten gebruiken. Ieder hairextensionsmerk heeft zijn eigen samenstelling van de bonding of wax.

 

De bonding van hairextensions

Permalink.

Waar komt het haar voor hairextensions vandaan?

Het meeste haar voor hairextensions komt uit landen waar veel mensen wonen. China en India hebben beide meer dan 1 miljard inwoners. Hier komt enorm veel haar vandaan. Ook uit andere landen als Brazilië en Rusland komt veel haar, ieder met hun eigen structuur, dikte en kwaliteit. Het haar uit India is het meest geschikt om hairextensions voor de West-Europese vrouw van te maken. Dit haar komt namelijk qua structuur overeen en is zeer gezond haar. Dit komt doordat de vrouwen in India nauwelijks zepen of verzorgingsproducten gebruiken.

 

De herkomst van hairextensions

Permalink.

Veroorzaken hairextensions extra dode punten in mijn eigen haar?

Nee, dode punten worden veroorzaakt doordat het haar te weinig voeding en bescherming krijgt. Gebruik een serum om dit te minimaliseren. Verder kun je er niets aan doen.

 

Dode haarpunten en hairextensions

Permalink.

Soms worden de waxjes van de hairextensions kleiner geknipt. Waarom wordt dit gedaan?

Sommige producenten brengen hun hairextensions met een heel groot waxje op de markt. Dit doen ze omdat de ene salon een groot waxje wil gebruiken, de andere salon geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan een minimaal waxje. De salon heeft zelf ervaring met het aanbrengen van de hairextensions en de grootte van de waxjes die zij fijn vinden. Daarom kan het zijn dat de salon de waxjes wat kleiner maakt. Wanneer er te veel van de waxjes wordt afgeknipt dan bestaat het risico dat de waxjes ook eerder los gaan. Hierdoor zullen je extensions makkelijker uitvallen.

 

Waxjes van hairextensions

Permalink.

Kun je hairextensions hergebruiken?

Ja, je kunt hairextensions hergebruiken. Let er echter wel op dat hairextensions dode haren zijn die geen voeding meer uit je lichaam krijgen. Het hergebruiken van hairextensions raden wij daarom af. Na een draagtijd van vier maanden zijn de extensions gewoon “op”. Hierna kunnen ze voor problemen gaan zorgen.

In de wereld worden veel extensions teruggeplaatst bij de klant wanneer deze extensions worden voorzien van een nieuw waxje. Extensions die echter op maat zijn bijgewerkt en gestyled / afgeknipt zullen echter korter zijn dan de extensions waarbij alleen de puntjes zijn bijgewerkt. Het is dus niet echt handig om de extension her te gebruiken. Daarnaast raden wij het af aangezien de extensions aan slijtage onderhevig zijn doordat ze geen voeding meer krijgen.

 

Hergebruiken van hairextensions

Permalink.

Klopt het dat duurdere hairextensions van betere kwaliteit zijn?

In de meeste gevallen zijn de duurdere hairextensions ook beter van kwaliteit. Remy of niet remy haar, behoud van de haarschubben en het toepassen van conditionerlaagjes op het haar, bepaalt de eerste dagen de kwaliteit. Deze laagjes van een coating of conditioner verdwijnen na een paar wasbeurten. Dan komt pas de echte kwaliteit van het haar naar boven. Hairextensions van mindere kwaliteit zullen dan droog aan gaan voelen en makkelijker gaan klitten dan bij kwalitatief goede hairextensions. Behandel je hairextensions met extra zorgvuldigheid zodat je ook van de goedkopere merken een lange tijd kunt genieten.

 

Kwaliteit van hairextensions

Permalink.

Kan ik tijdens mijn zwangerschap hairextensions nemen?

Ja hoor, geen probleem. Tijdens je zwangerschap zal je haar namelijk sterker zijn dan normaal. Laat je hairextensions wel verwijderen voordat je gaat bevallen aangezien je na de bevalling wel haarverlies zou kunnen krijgen.

 

Hairextensions tijdens de zwangerschap

Permalink.

Kan ik mijn salon vragen om de diploma’s van cursussen te laten zien?

Natuurlijk kun je je salon vragen om de diploma’s van cursussen te tonen. Net als dat je een agent om z’n legitimatie kunt vragen. Professionele salons zullen hier echt geen moeite mee hebben want die weten ook dat je bij hen komt voor de kwaliteit die ze in huis hebben. Salons die hier moeilijk over doen kun je misschien beter niet bezoeken.

 

Diploma’s zeggen meer

Permalink.

Kan ik hairextensions zelf inzetten?

Nee. Aangezien hairextensions goed dichtgedraaid of geknepen moeten worden wordt dit erg lastig. Daar komt nog bij dat dit achterop je hoofd gebeuren moet. Wanneer het zetten van hairextensions ook nog eens op een foute manier gebeurt kun je haarschade krijgen. Doe dit dus zeker niet zelf.

 

Doe het zelf Hairextensions?

Permalink.

Kan ik hairextensions opnieuw gebruiken?

Van sommige merken kun je hairextensions opnieuw gebruiken. Ze worden dan herplaatst nadat er een nieuwe bonding op gezet is. De één vindt het fijn om de hairextensions opnieuw te gebruiken, de ander zegt “doe mij maar nieuwe”. Daarnaast zullen teruggeplaatste hairextensions niet meer de kwaliteit hebben van nieuwe extensions. Verder is het bij herplaatsen zeker niet mogelijk om dezelfde mooie kleine aanhechting te hebben als in het begin. Ook hebben de hairextensions door de maanden heen haren verloren door borstelen etc. er zullen dan zeker weer extra bij gezet moeten worden voor eenzelfde resultaat. Vaak worden herbruikbare hairextensions duurder verkocht dan gewone extensions. Het zijn echter gewoon dezelfde extensions die na je eerste behandeling een nieuw waxje krijgen.

 

Recycle je hairextensions?

Permalink.

Is het verstandig om hairextensions via internet te bestellen?

Je kunt best hairextensions via internet bestellen. De persoon die ze dan bij je in zal moeten zetten zal hier echter niet heel erg blij mee zijn aangezien niet iedereen met elk merk wil werken. Daarnaast hebben de meeste salons op basis van kwaliteit een keuze gemaakt voor een hairextension merk. Wanneer je in één keer komt aanzetten met je eigen extensions kan het zijn dat je eigen salon het weigert om deze te zetten aangezien ze de kwaliteit hier niet van kent. Ga helemaal geen extensions op internet bestellen om ze daarna zelfstandig in te zetten en te verwijderen. Wanneer dit namelijk niet op de juiste en professionele manier gebeurt kun je haarschade en andere vervelende zaken krijgen.

Great Lengths wordt nergens ter wereld online verkocht omdat zij de kwaliteit wereldwijd willen waarborgen. Hierdoor kunnen alleen gecertificeerde kapsters Great Lengths extensions zetten.

 

Online bestellen van hairextensions

Permalink.

Ik heb geen ervaring met hairextensions. Waar moet ik op letten?

Zorg er voor dat u een afspraak maakt bij een salon die gespecialiseerd is in hairextensions en waar je garantie krijgt. Je kunt best aan je kapster om een certificaat van bekwaamheid te vragen. Een kappersdiploma wil namelijk nog niet zeggen dat men ook hairextensions kan zetten.

Kies daarnaast niet meteen voor het goedkoopste merk want goedkoop is duurkoop.

 

Waar moet je op letten bij hairextensions?

Permalink.

Hoe kan ik zien of mijn hairextensions van echt haar zijn?

Onder de elektronenmicroscoop kun je met 100% zekerheid zeggen of je haar ook echt haar is. Op een andere manier (voelen, proeven of ruiken) is dit echt niet mogelijk.

 

De echtheid van hairextensions

Permalink.

Bestaan er hairextensions van synthetisch haar?

Ja, er bestaan synthetische hairextensions. Er zijn, voornamelijk Chinese, leveranciers van synthetische hairextensions. Je kunt ervan uitgaan dat je bij de hairextension- en kapsalons in Nederland geen synthetische hairextensions aangeboden krijgt tenzij dit daadwerkelijk wordt aangegeven. De Balmain Hair clip-ins zijn bijvoorbeeld wel van synthetisch haar. Deze houden hun vorm totdat je de vorm gaat veranderen met de stijl- of krultang. Synthetisch haar vind je verder bij de Afrikaanse- en Indische toko’s.

Synthetische hairextensions

Permalink.

Merk (3)

Wie kent Balmain Hairextensions?

Balmain Hairextensions is een hairextensionsproducent met de roots in Parijs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Schipluiden in Zuid-Holland.

 

Oorsprong van Balmain Hairextensions

Balmain Hairextensions vindt zijn oorsprong in Schipluiden Nederland. Daar is de familie Guliker rond de jaren zeventig van de vorige eeuw begonnen. In die tijd is voormalig Euro Hair Fashion door het modehuis Balmain benadert voor een licentie in haarproducten. Daar Balmain zelf op zoek was naar een eigen pruikenproducent omdat vele modehuizen in die tijd een eigen pruikenlijn hadden. Hier is de naam Balmain Hair uit ontstaan.  Balmain Hair opereert wereldwijd en wordt aangestuurd vanuit Nederland.

 

Productontwikkeling door Balmain Hairextensions

Balmain hair is reeds dertig jaar actief in de wereld van haartoevoegingen en haarvervangingen. Van oorsprong is Balmain Hair een pruikenspecialist, zij maakten pruiken welke in die tijd veel verkocht werden door kappers. De overstap naar extensions was daardoor ook niet groot toen de pruik uit zijn gratie raakte. Sindsdien is zij continu aan het innoveren. Daar waar het begon met hairwefts (banen van haar welke ingevlochten konden worden) heeft Balmain Hair daarna ook de volgende producten ontwikkeld;

– Fill-in extensions
– Clip- In producten

– Tape Extensions
– Soft Ring Extensions
– Système Volume
– Luxury Styling & Care Line

 

Hairextensions

Hairextensions: welke Balmain Hair Fill-In extensions noemt. Dit zijn de normale extensions zoals gebruikelijk in de extensionsmarkt. Deze zijn verpakt per 10, 50 en 100 stuks. De laatste twee verpakkingen noemt Balmain Hair Value Packs.

 

Clip-In producten

Clip-In’s: producten die voor een avondje in het haar geclipt kunnen worden. Voorbeelden die Balmain Hair zijn; Lengths-extension, Complete Extension, HairMake-up producten (diverse kleuraccenten welke door middel van clips in het haar aan te brengen zijn) Elegance collectie (kant en klare staarten, knotjes en vlechten) Double-Hair (banen van echt haar voor haarverlenging of haarvolume) Tape Extensions (extensions voorzien van een Tape Applicatie). Sommige producten worden hiervan nog steeds geproduceerd, andere niet.

 

Wefts en hairweaving

Balmain Hair heeft ook wefts ontwikkeld die in het haar gevlochten, gewaxt (door middel van wax bondingen), gelijmd (door middel van speciale vloeibare liim), geclipt (door middel van clips) of door middel van ringetjes in het haar gezet kunnen worden. Balmain Hair noemt dit de Soft Blend Weaving techniek.

 

Tape Extensions

Balmain Hair is ook extensions gaan ontwikkelen welke te bevestigen zijn met een tape oplossing. Deze extensions worden aan het eigen haar geplakt.

 

Ring Applications

Een ontwikkeling van de laatste jaren is het vastzetten van extensions of banen van extensions zoals wefts, met ringetjes. Deze ringetjes worden vastgeknepen in het haar en brengen het eigen haar geen schade toe.

 

Balmain Système Volume

Om de high-end salons te voorzien heeft Balmain Hair het Systeme Volume systeem ontwikkeld. Dit is een snelle manier van het toevoegen van haar.

 

Haarverzorging

Verzorgingsproducten en stylingproducten ontwikkeld door Balmain Hair. De lijnen bestaan uit shampoo’s, conditioners, haarmaskers en dergelijke.

Permalink.

Styling (3)

Waarom blijven de krullen in mijn hairextensions niet zitten?

Het kan zijn dat je erg stijl haar hebt uitgezocht. Sommige merken gebruiken Chinees haar waar je gewoon bijna geen krul in kunt krijgen. Dit heeft met de dikte van het haar te maken. Kies de volgende keer een ander merk hairextensions of krulextensions als je krullen wilt kunnen zetten.

Onze stylingtips kunnen je wellicht helpen.

 

Krullen in hairextensions.

Permalink.

Uw eigen haar (12)

Hoe snel groeit haar normaal?

De snelheid waarmee je haar groeit is afhankelijk van meerdere factoren. Stress heeft een belangrijke negatieve invloed alsmede medicijngebruik. Normaal groeit je haar 0,4 mm per dag wat uitkomt op ongeveer 1 cm per maand.

Hoe snel groeit mijn haar?

Permalink.

Ik lees op internet dat Vitamine B mijn haar sneller doet groeien. Klopt dit?

Er gaan diverse fabeltjes de ronde dat je je haar sneller kunt laten groeien. Helaas is er van alle fabelen geen één bewezen door wetenschappelijk onderzoek. Maar Vitamine B kun je nooit te weinig hebben dus; het kan dus geen kwaad en hopelijk heeft het een positieve invloed op je haargroei.

 

Vitamine B en haargroei

Permalink.

Hoe kan ik mijn haar sneller laten groeien?

Er gaan diverse fabeltjes de ronde dat je je haar sneller kunt laten groeien. Helaas is er van alle fabelen geen één bewezen door wetenschappelijk onderzoek.

 

Snellere haargroei? Fabel of niet.

Permalink.

Hoeveel haren verlies je normaal?

Op haarverlies zijn verschillende factoren van invloed. Stress en medicijngebruik zijn van invloed maar ook een narcotische behandeling (operatie met verdoving) in het verleden kan zijn sporen achterlaten. Het kan zelfs zo zijn dat je tot 5 jaar na een operatie meer haarverlies hebt dan je voor de operatie had. Normaal verlies je tussen de 100 en 150 haren per dag. Dit lijkt veel maar gemiddeld heeft een mens 100.000 haren op zijn of haar hoofd. Mensen met blond haar hebben over het algemeen tot 150.000 haren op hun hoofd. In augustus en september heeft de mens het meeste last van haarverlies.

 

Normaal haarverlies bij een mens

Permalink.

Verzorging (51)

Ik heb last van klitvorming van mijn hairextensions. Wat kan ik hieraan doen?

Goed borstelen is belangrijk voor het goede behoud van uw hairextensions. Wanneer je wel last hebt van klitvorming kan een goed haarmasker een oplossing bieden.

 

Goed borstelen voorkomt klitten in je haar

Permalink.

Kan ik met hairextensions gewoon in bad of is het beter dat ik mijn haar dan eerst vastmaak?

Het beste is om het haar met de hairextensions even in een vlecht of staart te doen. Je wilt namelijk niet dat onder water je haren gaan drijven en daarna wellicht gaan klitten of knopen. Verder kun je gewoon genieten van je quality time. Gebruik de juiste verzorgingsproducten om je haar te verzorgen.

 

Badderen met hairextensions

Permalink.

Kun je hairextensions stijlen met de stijltang?

Ja hoor, geen probleem. Gebruik wel een serum op basis van keratine of zijde om de hairextensions en je eigen haar extra te voeden en te beschermen tegen de warmte van de stijltang. Zet de stijltang nooit op de bonding of aanhechting.

 

Hairextensions stylen met de stijltang

Permalink.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn hairextensions niet gaan klitten?

Door goed te borstelen (alleen bij gedroogd haar anders knapt je haar makkelijk af), goede conditioners en haarmaskers te gebruiken, door niet met los haar te slapen en te wassen met lange bewegingen door je haar (dus geen rondjes draaien). Gebruik een serum voor extra verzorging, bescherming en glans.

 

Hoe voorkom je klitvorming bij hairextensions

Permalink.

Hoe kan ik mijn extensions stijlen?

Je kunt het beste je hairextensions stijlen met de stijltangen van CHI. Dit zijn namelijk de beste stijltangen. De prijs/kwaliteit verhouding is gewoon top.

Wel eerst even een serum gebruiken zodat je haar beter beschermd wordt tegen de hitte van de stijltang. Je kunt ook onze stylingtips raadplagen voor meerdere filmpjes.

 

Stijl je hairextensions!

Permalink.

Ik lees veel op internet over serum voor hairextensions. Waar dient dit voor?

Een serum voedt het haar en de hairextensions en zorgt ervoor dat de haarschubben worden gesloten tijdens het föhnen of stylen. De keuze voor een merk serum moet je zelf maken wanneer je salon dat al niet voor je gedaan heeft. Het ene serum zal je wellicht vettig aanvoelen, een ander merk zal misschien niet lekker ruiken. Probeer gewoon enkele serums uit tot dat je er één hebt gevonden waar je nooit meer vanaf zult stappen. Klik hier voor het aanbod verzorgingsproducten van Beauty by Roos Hairextensions.

 

Een serum voor gezond haar

Permalink.

Kan ik mijn natte haar met hairextensions borstelen?

Het is beter om je haar eerst een serum te geven en daarna droog te föhnen. Borstel tijdens het föhnen je haar door om klitten te voorkomen. Je kunt hier ook speciale föhnborstels voor gebruiken wat een verbluffend resultaat zal geven.

 

Borstel liever droog dan nat haar

Permalink.

Kun je normaal douchen met hairextensions?

Ja, je kunt met hairextensions normaal douchen. Let er alleen op dat je bij het wassen van je haar geen ronddraaiende bewegingen maakt. Dit moet je trouwens met lang haar zonder hairextensions ook niet doen. Je kunt het beste de shampoo verdelen van bovenop je haar naar beneden. De hoofdhuid zachtjes reinigen door de shampoo in te masseren en dan te uitspoelen.

 

Douchen met hairextensions

Permalink.

Wanneer worden hairextensions lelijk?

Hairextensions zijn beschadigd en behandeld haar en hebben dus goede verzorging nodig. Wanneer je jou haar met de hairextensions slecht verzorgt dan zal het er lelijk uit gaan zien. Zorg ervoor dat je dus de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Lees meer over onze verzorgingsproducten.

 

Wanneer worden hairextensions lelijk?

Permalink.

Mag ik mijn haar meteen wassen nadat hairextensions ingezet zijn?

Nee! Sommige salons en producenten zeggen dat je 1 dag niet mag wassen, anderen zeggen dat je 2 dagen moet wachten met het wassen van je haar. Je moet in ieder geval wachten met het wassen van je haar zodat de waxjes / bondingen goed kunnen uitharden en een stevige verbinding met je eigen haar vormen. Ons advies is 24 uur.

 

Wassen van hairextensions

Permalink.

Mijn hairextensions voelen aan als stro en zijn erg droog. Wat kan ik hieraan doen?

Hairextensions hebben extra voeding nodig. Door allerlei zaken in je omgeving, zure regen, shampoo, haarlak, etc. droogt je haar uit. Gebruik dus regelmatig een goede conditioner en wekelijks een haarmasker om in de extra voeding te voorzien. Een serum op zijde of keratine basis zorgt ook voor extra verzorging en voeding.

 

Voorkom droge hairextensions

Permalink.

Kan ik regelmatig mijn uitgroei verven?

Het is zeker mogelijk om je uitgroei bij te werken. Hairextensions zijn van echt haar dus kunnen prima tegen kleuring. Het is alleen niet aan te raden om de extensions lichter te verven, maar in dezelfde tint of donkerder of je uitgroei bijwerken is geen probleem. Gebruik verzorgingsproducten die de haarkleur beter vasthouden en daarmee beschermen. De lijn Color Freeze van Schwarzkopf Professional verzorgingsproducten is hier ideaal voor.

 

Verf je uitgroei, ook met extensions!

Permalink.

Moet ik mijn haar met hairextensions anders wassen dan zonder hairextensions?

Behandel je haar voorzichtig. Het verschil tussen kort haar en lang haar met hairextensions is natuurlijk levensgroot. Met kort haar kun je draaibewegingen en andere gekke dingen doen op het moment dat je het wast. Bij lang haar moet je echt lengte bewegingen maken (van boven naar beneden door het haar). Gebruik vooral goede verzorgingsproducten.

 

Behandel je haar altijd voorzichtig!

Permalink.

Moet ik rekening houden met mijn hairextensions als ik binnenkort op zonvakantie ga?

Jazeker, aangezien zon (UV licht), zee (zout water) en zwembadwater (chemicaliën) erg slecht zijn voor je haar. Draag je haar in een vlecht of steek je haar op met een vlecht wanneer je gaat zwemmen. Gebruik dagelijks een goede shampoo en conditioner en het liefst ook nog een haarmasker. Mocht je er toch mee willen gaan zwemmen, ga daarna dan douchen en borstel het dan eerst uit voordat je weer verder gaat zonnen. Anders kan het met klitten opdrogen waardoor je een uitdaging hebt bij borstelen.

 

Met je hairextensions op vakantie.

Permalink.

Welke shampoo kan ik het beste voor mijn hairextensions gebruiken?

Dat is per merk hairextension verschillend. Sommige merken hebben ook eigen shampoos en conditioners, vaak gekoppeld aan een garantiemethode. Laat je goed voorlichten door je salon. Deze hebben op basis van een goede prijs kwaliteitsverhouding een keuze gemaakt voor een bepaald merk. Gebruik absoluut geen shampoos met fruitzuren.

 

Verzorg je hairextensions goed

Permalink.

Waarom glimmen hairextensions soms?

Sommige merken hairextensions glimmen doordat de leverancier ervoor kiest een coating of bescherm laagje op de hairextensions aan te brengen. Hierdoor glimt het haar maar deze laag zal na enkele wasbeurten weer verdwijnen. Dan komt de echte kwaliteit van het haar naar boven. De glans kun je wel behouden wanneer je de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Lees meer over de verzorgingsproducten.

Als extensions te veel glimmen zou het kunnen zijn dat het synthetische extensions zijn. Laat je goed voorlichten en koop geen rotzooi in de Afrikaanse- of Indische shops.

 

Glimmende hairextensions

Permalink.

Ik heb last van klitvorming van mijn hairextensions. Hoe komt dit?

Doordat sommige merken hairextensions niet Remy zijn kunnen deze gaan klitten; klitvorming genaamd. Daarnaast kan het ook zijn dat je verkeert wast of met nat haar bent gaan slapen. Het is het beste om te gaan slapen met je haar in een vlecht of een staart. Wanneer je je haar wast doe dit dan met bewegingen in de lengte van je haar en niet met grote draaiende bewegingen. Gebruik regelmatig een haarmasker en bescherm je haar tegen de hitte van een föhn of stijltang met een serum of shinespray. Lees hier meer over onze verzorgingsproducten.

 

Help; klitten in mijn haar

Permalink.